Bloomberg HT‘nin haberine gรถre Japon otomotiv devi Honda ve Gรผney Kore merkezli en bรผyรผk araรง batarya รผreticilerinden LG Energy Solution, 4.4 milyar dolar yatฤฑrฤฑmla ABDโde lityum iyon pil รผretim tesisi kuruyor.
Ortak giriลim, 2023’รผn baลlarฤฑnda tesisin inลaatฤฑna baลlamayฤฑ ve 2025โde lityum iyon pil hรผcrelerinin seri รผretimini hedefliyor. ฤฐki ลirketin hedefi, Kuzey Amerika pazarฤฑna pil tedariฤini saฤlamak.
Honda ฤฐcra Kurulu Baลkanฤฑ Toshihiro Mibe yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, “Honda, elektrikli araรงlarฤฑn kritik bir bileลeni olan elektrikli taลฤฑt akรผlerinin yerel tedariฤine kendini adamฤฑลtฤฑr. Dรผnyanฤฑn รถnde gelen akรผ รผreticisi LG Energy Solution ile ABD’deki bu giriลim, ลirketimizin bu amaรง doฤrultusundaki yaklaลฤฑmฤฑnฤฑn bir parรงasฤฑ olacak.” dedi.
Bir diฤer Japon teknoloji ลirketi Panasonic de yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada Oklahoma’yฤฑ Tesla iรงin yรผksek kapasiteli piller saฤlayacak bir lityum iyon pil fabrikasฤฑnฤฑn yeri olarak gรถrdรผฤรผnรผ bildirdi. Bu, Japon elektronik รผreticisinin geรงen ay Kansas’ta 4 milyar dolarlฤฑk bir tesis iรงin aรงฤฑkladฤฑฤฤฑ planlara ek yeni bir yatฤฑrฤฑm hedefi olarak aรงฤฑklandฤฑ.







