Hong Kong, yรผrรผrlรผkte olan son bรผyรผk koronavirรผs kฤฑsฤฑtlamalarฤฑndan birini kaldฤฑrarak artฤฑk COVID-19 bulaลmฤฑล kiลilerin 30 Ocak’tan itibaren karantinaya alฤฑnmasฤฑnฤฑ gerektirmeyeceฤini bildirdi.
ฤฐzolasyon gerekliliklerinin kaldฤฑrฤฑlmasฤฑ, COVID-19’un durumunu ciddi bir solunum yolu hastalฤฑฤฤฑndan endemik bir hastalฤฑฤa dรผลรผrme kararฤฑnฤฑn bir parรงasฤฑ ve รin’in 8 Ocak’ta yaptฤฑฤฤฑ benzer bir hamleyi takip ediyor.
Asya finans merkezinin yรถneticisi John Lee, “COVID ile enfekte hastalar iรงin karantina dรผzenini kaldฤฑrmaya karar verdim. Bu, normale doฤru atฤฑlan รถnemli adฤฑmlardan biri.” dedi.
Bununla birlikte, Hong Kong’daki insanlarฤฑn egzersiz yapmadฤฑklarฤฑ sรผrece hala maske takmalarฤฑ gerekiyor.
Geรงen hafta, Hong Kong ile รin anakarasฤฑ arasฤฑndaki yรผksek hฤฑzlฤฑ tren seferleri, pandeminin baลlangฤฑcฤฑndan bu yana ilk kez yeniden baลladฤฑ.







