Hong Kong, Türkiye'yi yüksek risk kategorisine aldı

Hong Kong, Türkiye'yi yüksek risk kategorisine aldı

Almanya'nın ardından Hong Kong da Türkiye'yi salgının seyri dolayısıyla yüksek risk kategorisine aldı. Türkiye ile birlikte aralarında ABD ve Fransa'nın da olduğu 14 ülke daha yüksek risk kategorisine yükseltildi.

A+A-

Bloomberg HT'nin haberine göre Hong Kong yönetimi aralarında ABD, Fransa ve Türkiye'nin de olduğu 15 ülkeyi orta risk düzeyinden yüksek risk kategorisine aldı.

20 Ağustos'tan geçerli olmak üzere bu ülkelerden gelecek yolculara yönelik karantina koşulları sıkılaştırılacak. Yüksek risk kategorisindeki ülkelerden gelecek yolcular için belirlenmiş bir otelde 21 günlük karantina süresi öngörülüyor.

Hong Kong yönetimi karara ilişkin olarak delta varyantının yükselişini gerekçe gösterdi.

Almanya da yüksek riskli bölge ilan etmişti

Türkiye kısa zaman önce Almanya tarafından da yüksek riskli bölgeler kategorisine dahil edilmişti.

Haziran ayında Türkiye'yi riskli ülkeler listesinden çıkaran Almanya, ABD ve İsrail ile birlikte Türkiye'yi yeniden yüksek risk alanı ilan etti. 

Funke'nin haberine göre Karadağ ve Vietnam da yüksek risk grubuna çıkarıldı. Lizbon ve Algarve haricinde Portekiz'in de yüksek risk kategorisinden çıkarılmasına karar verildi.

Türkiye'ye ilişkin değişiklik 17 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak. Diğer ülkelere yönelik değişiklikler ise 15 Ağustos tarihinde uygulamaya konulacak.

Almanya’ya sözkonusu ülkelerden girenler aşı olduklarına veya Kovid-19 geçirip iyileştiklerine dair kanıt sunamazlarsa 10 gün karantinaya girecek.

Vakalar 20 binin altında

Türkiye'de geçen hafta Mart-Mayıs dönemindeki zirveden bu yana en yüksek seviyeye çıkan yeni vaka sayıları hafta sonunda geriledi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre geçen hafta 27 bini aşan günlük yeni vaka sayısı 15 Ağustos'ta 18 bin 847'ye gerilerken, günlük 154 kişi daha koronavirüsten hayatını kaybetti.

Geçen hafta hafta içi günlerde ortalama 1.3 milyon doz aşı yapılırken, Pazar günü 500 bin dozun altına inildi.