HSBC, GYO'lar için hedef fiyatları değiştirdi

HSBC, GYO'lar için hedef fiyatları değiştirdi

HSBC, 4 GYO hissesi için hedef fiyat seviyelerini yukarı yönlü revize etti. HSBC raporunda, mortgage faizlerindeki düşüşün sektörü olumlu etkileyeceğini belirtti

A+A-

HSBC, 4 GYO hissesi için hedef fiyat seviyelerini yukarı yönlü revize etti. HSBC raporunda, mortgage faizlerindeki düşüşün sektörü olumlu etkileyeceğini belirtti. HSBC tarafından yayınlanan raporda şu değerlendirme yapıldı:

"HSBC Gayrimenkul sektör raporu yayınladı. HSBC Türk Gayrimenkul sektörünün kısa vadede düşüş gösteren mortgage faizi oranlarından olumlu etkileneceğini düşünüyor.

Ancak artan satılmamış konut stoku, değişen tüketici koruma kanunun ev iadeleri üzerinde getirdiği kolaylıklar ve son dönemde özellikle lüks konut segmentinde gözlemlenen yüksek konut fiyatlarının orta vadede satışlar üzerinde baskı oluşturmasını bekliyor.

HSBC, faizler ve arz fazlası gibi risklere maruz konut geliştiricilerinden ziyade sabit kira gelirlerine sahip ticari ve perakende gayrimenkul işletmecilerinin daha iyi bir risk/getiri profili sunduğunu düşünüyor.

Sektörde en beğendiği hisse olarak Torunlar GYO öne çıkıyor. HSBC hisse için hedef fiyatı 4.5 TL’den 5.1 TL’ye yükseltiyor ve önerisini “Endeksin Üzerinde Getiri” olarak koruyor.

Emlak Konut GMYO için hedef fiyatı 3.0 TL’den 3.20 TL’ye yükseltiyor ve önerisini “Endekse Paralel Getiri” olarak koruyor.

İş GMYO için hedef fiyatı 1.75 TL’den 1.85 TL’ye yükseltiyor ve önerisini “Endeksin Üzerinde Getiri” olarak koruyor.

Sinpaş GMYO için hedef fiyatı 1.0 TL’den 1.05 TL’ye yükseltiyor ve önerisini “Endekse Paralel Getiri” olarak koruyor.

HSBC’nin geliştiriciler için verdiği öneriler için temel risk, mortgage faizlerini değiştirebilecek herhangi bir gelişme olarak öne çıkıyor. Gayrimenkul işletmecileri için temel aşağı yönlü risk ise TL’de meydana gelebilecek bir değer kaybı ile döviz açık pozisyonları sebebiyle net karda meydana gelebilecek düşüşler olarak öne çıkıyor."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.