ฤฐngiltere’nin รถnde gelen bankalarฤฑndan HSBC, “Tรผrkiye’den รงฤฑkacaฤฤฑ” yรถnรผndeki iddialara iliลkin ikinci kez “spekรผlasyon” deฤerlendirmesinde bulundu.
HSBC, “Tรผrkiye’den รงฤฑkma hazฤฑrlฤฑฤฤฑ yaptฤฑฤฤฑ” yรถnรผndeki iddialara iliลkin olarak 16 Mart’ta yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamayฤฑ bir kez daha tekrarladฤฑ.
HSBC’nin Londra’daki genel merkezi ve HSBC Tรผrkiye, son dรถnemde gรผndeme gelen, “Bankanฤฑn Tรผrkiye pazarฤฑndan รงฤฑkma hazฤฑrlฤฑฤฤฑ yaptฤฑฤฤฑ” yรถnรผndeki iddialara iliลkin olarak detaylฤฑ bir yorum yapmaktan kaรงฤฑnฤฑrken, iddialara iliลkin “Bu gibi spekรผlasyonlar รผzerine yorum yapmฤฑyoruz” aรงฤฑklamasฤฑ yaptฤฑ.
Financial Times’ฤฑn 18 Nisan Cumartesi gรผnรผ yayฤฑmlanan haberinde, yฤฑllarca kendini “dรผnyanฤฑn yerel bankasฤฑ” olarak konumlandฤฑrmak isteyen HSBC’nin, bir dizi yรถnetim sorunu ve son yฤฑlฤฑn 5 yฤฑlฤฑn en dรผลรผฤรผne gerileyen karlฤฑlฤฑk sonrasฤฑ geliลmekte olan รผlkelerden รงฤฑkma planlarฤฑnฤฑ hฤฑzlandฤฑrdฤฑฤฤฑ belirtilmiลti. Bu kapsamda iล modelini sadeleลtirmek ve kรผรงรผltmek isteyen HSBC’nin Brezilya ve Tรผrkiye’den รงฤฑkmaya hazฤฑrlandฤฑฤฤฑ ileri sรผrรผlmรผลtรผ.







