HSYK düzenlemesi Çankaya'ya gitti

HSYK düzenlemesi Çankaya'ya gitti

Tartışmalı oturumların ardından kabul edilen ve HSYK yapısında değişiklikler öngören düzenleme onay için Çankaya Köşkü'ne gönderildi. CHP, Cumhurbaşkanlığı'nın onayını beklemeden konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürme kararı aldı.

A+A-

Hafta sonunda tartışmalı oturumların ardından kabul edilen ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısında değişiklikler yapılmasını öngören düzenleme Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayı için Çankaya Köşkü'ne gönderildi. CHP Cumhurbaşkanlığı'nın onayını beklemeden konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürme kararı aldı.

Konu ile ilgili açıklama TBMM'nin internet sitesinde yer aldı. Mevzuata göre, Gül'ün yasayı onaylamak ya da tekrar görüşülmek üzere iade etmek için 15 günlük süresi bulunuyor.

CHP ise bu onay sürecini beklemeden yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini açıklamıştı. Yasa, özellikle Adalet Bakanı'nın HSYK üzerindeki yetkilerini artırdığı, bu nedenle de yürütmenin yargı üzerindeki etkisini arttıracağı gerekçeleriyle muhalefetin ciddi eleştirilerine neden olmuştu

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.