HSYK Yasası AB'yi harekete geçirebilir

HSYK Yasası AB'yi harekete geçirebilir

AB’nin Türkiye Delegasyonu eski Başkanı Marc Pierini, halen Türkiye-AB bağlarında en ciddi meydan okumalardan birinin yaşandığını belirterek “eğer Türkiye o yasayı onaylarsa, AB’nin harekete geçmesi gerekecek” dedi

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Brüksel ziyaretini değerlendiren AB’nin Türkiye Delegasyonu eski Başkanı Marc Pierini, “Türkiye o yasayı onaylarsa eğer, AB’nin harekete geçmesi gerekecek” şeklinde konuştu.

Halen Carnegie Endowment adlı düşünce kuruluşunda görevli olan Marc Pierini, Başbakan Erdoğan’ın Brüksel ziyaretine ilişkin Wall Street Journal gazetesince yer verilen değerlendirmesinde “Kamuya yapılan açıklamalar, gerçeği yansıtmıyor ve şimdi Türkiye-AB bağlarında en ciddi meydan okumalardan biri yaşanıyor” dedi.

Pierini, “Türkiye, o yasayı onaylarsa eğer, AB’nin harekete geçmesi gerekecek” sözlerini de açıklamasına ekledi.
Bu arada, WSJ, Pieri’nin değerlendirmesine yer verdiği geniş haberinde Başbakan Erdoğan’ın Brüksel ziyaretine ilişkin olarak Erdoğan’ın AB liderlerinin hukuk üstünlüğü ilkesine bağlı olmayı sürdürdüğüne ikna etmeye çalıştığını öne sürdü.
Başbakanın Avrupa Parlamentosu’nu ziyaret ettiği sırada Türkiye’de 96 yargıç ve savcının görevden alındığı haberinin geldiğini kaydeden gazete, şimdiye kadar 2 bin fazla polisinin de başka görevlere atandığına dikkat çekti.

ABD’li gazete, bir AB yetkilisine atfen, AB liderlerinin Başbakan Erdoğan’ın “ölçülü” tonundan memnun kaldıklarını ve Erdoğan’ın onlara HSYK düzenlemesi konusunda “uzlaşmaya açık” olduğu mesajlarını verdiğini yazdığı haberinde diğer bir AB yetkilisinin yasanın geçmesinin “yolsuzluk soruşturması ortasında oyun kurallarını değiştireceği” uyarısını da aktardı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.