AK Parti Genรงlik Kollarฤฑ Baลkanฤฑ ve ฤฐstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalฤฑn’ฤฑn baลฤฑnฤฑ รงektiฤi grubun Hรผrriyet Gazetesi’ne saldฤฑrmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan Hรผkรผmet’ten aรงฤฑklama geldi. Baลbakan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ ve Hรผkรผmet Sรถzcรผsรผ Numan Kurtulmuล, ”Bu saldฤฑrฤฑyฤฑ kฤฑnadฤฑฤฤฑmฤฑzฤฑ en yรผksek ortamda ifade etmek istiyorum” dedi. Kurtulmuล, bir gazetecinin ”Olaylarda katฤฑlฤฑmฤฑ sabit olan AK Partili milletvekili var, kendisi iรงin soruลturma baลlatmayฤฑ dรผลรผnรผyor musunuz?” sorusuna da ”Bu partinin alacaฤฤฑ bir karardฤฑr. Parti nasฤฑl karar alacak bunu gรถreceฤiz” yanฤฑtฤฑnฤฑ verdi.
Kurtulmuล, ลunlarฤฑ sรถyledi:
Bu milletin varlฤฑฤฤฑnฤฑ korumak hepimizin gรถrevidir. Onlarฤฑn fedakarca canlarฤฑnฤฑ verdikleri bu uฤurda vatanฤฑn dirliฤini, birliฤini korumak iรงin hep beraber el ele vererek yolumuza devam edeceฤiz. Hayatฤฑnฤฑ kaybeden sivil vatandaลlarฤฑmฤฑz da var. Bunlarฤฑn iรงerisinde kรผรงรผk รงocuklar da var. Bรผyรผk bir kฤฑsmฤฑ da terรถr รถrgรผtรผnรผn รถne sรผrdรผฤรผ kiลilerden oluลan sivil kayฤฑplarฤฑmฤฑz var. Bรผtรผn sivil vatandaลlarฤฑmฤฑza da Allahtan rahmet diliyoruz.
BU ORTAMA GฤฐRฤฐLMESฤฐNฤฐ ฤฐSTEYEN NE HรKรMET NE DE DEVLET
Tรผrkiye bir gรผnde tesadรผfen bu noktaya gelmedi. รnce ลunu aรงฤฑkรงa ifade etmek gerekirse, bu ortama girilmesini isteyen ne hรผkรผmet ne devlettir. Bilinรงli ลekilde ortaya koyan terรถr รถrgรผtรผdรผr. Daha 11 Temmuzโda, Suruรง katliamฤฑndan evvel, Tรผrkiyeโde รงatฤฑลmasฤฑzlฤฑk dรถnemini sona erdirdiฤini aรงฤฑklamฤฑล, รผรง gรผn sonra da yeniden รงatฤฑลma ortamฤฑnฤฑ baลlattฤฑklarฤฑnฤฑ ilan ve ifade etmiลlerdir. Sonra da 20 Temmuzโdan sonra da maalesef รผรง terรถr รถrgรผtรผnรผn birden, kumandalarฤฑ kimlerin elindeyse, terรถr รถrgรผtleri ciddi bir terรถr faaliyetlerine baลlamฤฑลlardฤฑr.
Bรผtรผn bunlar olurken ayan beyan aรงฤฑk ลekilde olurken, bir takฤฑm kara propaganda merkezleri, kara propagandayฤฑ ortaya koymaya baลladฤฑlar. Tek baลฤฑna iktidar รงฤฑkmadฤฑฤฤฑ iรงin ya da seรงim sonuรงlarฤฑ istediฤi ลekilde elde edilmediฤi iรงin terรถrรผ baลlattฤฑlar gibi bir iftirayฤฑ baลlattฤฑlar. Bunlarฤฑn aรงฤฑk bir yalan iftira olduฤunu milletimiz biliyor.
Ne tek baลฤฑna iktidar, ne iktidar koltuฤu, ne bir saniyelik iktidarlฤฑk bile bir insanฤฑn canฤฑndan daha deฤerli deฤildir. Terรถrรผn her halรผkarda sona ermesi iรงin mรผcadele ettik. Ama maalesef bu ortamฤฑ yeniden dirilten ne hรผkรผmetin ne devletin iradesidir. Bu รงatฤฑลmasฤฑzlฤฑฤฤฑ sona erdiren bizatihi terรถr รถrgรผtรผnรผn kendisidir. O terรถr รถrgรผtlerine emir verenlerdir.
BASIN ORGANLARINA YAPILAN SON DERECE รฤฐRKฤฐN SALDIRILARIN VARLIฤI HEPฤฐMฤฐZฤฐ RAHATSIZ EDฤฐYOR
Bizler insani yaลat ki devlet yaลasฤฑn felsefesiyle siyaset yaparฤฑz. Bizim iรงin bir insanฤฑn canฤฑ, bir insanฤฑn kฤฑlฤฑ dรผnyadaki bรผtรผn iktidarlardan รงok daha รถnemlidir. Bu terรถr ortamฤฑyla birlikle maalesef istemediฤimiz bir takฤฑm toplumsal olaylara da ลahit oluyoruz. Basฤฑn organlarฤฑna saldฤฑrฤฑlarฤฑ ifade etmek istiyorum. Son gรผnlerde, bazฤฑ basฤฑn organlarฤฑna yapฤฑlan son derece รงirkin saldฤฑrฤฑlarฤฑn varlฤฑฤฤฑ hepimizi rahatsฤฑz ediyoruz. Hรผkรผmet olarak bu olaylarฤฑn arkasฤฑndaki gรผรงleri de gerรงekten kฤฑnadฤฑฤฤฑmฤฑzฤฑ ifade ediyoruz.
KABA KUVVETLE ORTAYA KOYAMAZLAR
Basฤฑn organlarฤฑnฤฑn her birisi demokrasinin ayrฤฑlmaz parรงalardฤฑr. Basฤฑn organlarฤฑnฤฑn da sorumlu olmalarฤฑ lazฤฑm. Sรถyledikleri her sรถze, her cรผmleye, her gรถrรผntรผye dikkat etmeleri, eyvallah bunlar basฤฑn organlarฤฑnฤฑn sorumluluฤu altฤฑndadฤฑr. Bu yayฤฑnlar karลฤฑsฤฑnda memnun olmayabiliriz, memnun olmayan insanlar olabilir. Ama kaba kuvvetle, bir takฤฑm saldฤฑrฤฑlarla ortaya koyamazlar. Bunu tasvip etmek mรผmkรผn deฤildir. Medyaya yapฤฑlan bu saldฤฑrฤฑlarฤฑ kabul etmiyoruz, asla mรผsamaha etmeyeceฤimizi, ilgililer iรงin de soruลturma aรงฤฑlacaฤฤฑnฤฑ ifade etmek istiyoruz.
Herhangi bir siyasi partinin mensubunu, iลleri benimsemiyor olabiliriz. Bunlara tepki koyabiliriz. Demokratik usuller iรงerisinde dile getirmek hepimizin hakkฤฑdฤฑr. Ama bunlarฤฑ yaparken, siyasi partilere zarar vermek, oy alarak parlamentoya giren partilere zarar vermek kabul edilebilecek ลeyler deฤildir.
Bรผtรผn vatandaลlarฤฑmฤฑzฤฑ tepkilerini dile getirirken duyarlฤฑlฤฑk iรงinde hareket etmeye, herkesin hakkฤฑnฤฑ hukukunu korumaya davet ediyorum.
BU OYUNA GELMEYECEฤฤฐZ
Oyunu kuranlarฤฑn, bu รผlkeyi bรถlรผp parรงalamak isteyenlerin en รถnemli argรผmanlarฤฑndan birisi komลuyu komลuya, Tรผrk’รผ Kรผrde dรผลman kฤฑlmaktฤฑr. Bu oyuna gelmeyeceฤiz. Bu memlekette yฤฑllardฤฑr terรถrle mรผcadele veriyoruz. Kanunsuz bir takฤฑm iลlerle mรผcadele ediyoruz. Bu topraklarฤฑ bรถlรผp parรงalamak isteyenlerin temel amacฤฑ, bu memlekette insanlarฤฑn arasฤฑna nefret tohumlarฤฑ ekmektir.
DAฤฐMA BARIล DฤฐYECEฤฤฐZ
Biz hep beraber birlikte barฤฑล iรงinde kardeลliฤimizi koruyarak yolumuza devam edeceฤiz. Bu topraklardan nice hainler geldi geรงti. Nice รถrgรผtlรผ gรผรงler gelip geรงti. Bunlarฤฑn hepsi gelip geรงecektir. Bu zor zamanlarฤฑ da atlatacaฤฤฑz. Birbirimize daha fazla kenetlenerek, terรถrรผn karลฤฑsฤฑnda dimdik durarak, evet iรงimiz kan aฤlayacak ama hep beraber dostumuzu dรผลmanฤฑmฤฑzฤฑ iyi bilerek yolumuza devam edeceฤiz. Daima barฤฑล diyeceฤiz, daima kardeลlik, demokrasi diyeceฤiz.
BOลUNA HAYAL KURMASINLAR
Tรผrkiye asla demokrasi, barฤฑล, adalet ve karลฤฑlฤฑklฤฑ saygฤฑdan bu yoldan geri dรถnmeyecek. Ben bir kere daha 20 Temmuzโdan bu yana maalesef รงok sayฤฑda gรผvenlik kuvvetimizi kaybettik. ลehitlerimizi askerlerimizi ebediyete uฤurladฤฑk. Bugรผn de ลehit cenazelerimizi uฤurlayacaฤฤฑz. Biz bu zor zamanlarฤฑ aลacaฤฤฑz. Birileri bu Tรผrkiyeโnin zor zamanlarฤฑ aลamayacaฤฤฑ, siyasi ve toplumsal bรถlรผnmelere gireceฤini zannediyor olabilirler. Boลuna hayal kurmasฤฑnlar. Bu topraklarฤฑn her yerinde hep beraber olarak dostรงa kardeลรงe yaลayacaฤฤฑz. ลฤฑrnakโta Hakkariโde ฤฐstanbulโda Konyaโda 78 milyonun ortak vatanฤฑnฤฑn ลehirleri olarak kฤฑyamete kadar yaลamaya devam edeceฤiz.
TERรR รRGรTรNรN SฤฐLAHLI MAลALARI TEMฤฐZLENENE KADAR…
Terรถr รถrgรผtรผnรผn bu silahlฤฑ maลalarฤฑ temizlenene kadar milletimiz sabฤฑr iรงerisinde gรผvenlik kuvvetlerine destek olacaฤฤฑz. Terรถr รถrgรผtรผnรผn oyunlarฤฑnฤฑn boลa รงฤฑkarฤฑlacaฤฤฑnฤฑ temenni ediyorum.
ลunu da ifade etmek istiyorum ki, kanunsuz eylem yapanlarฤฑn, terรถre destek olanlarฤฑn karลฤฑsฤฑna sivil halkฤฑmฤฑz deฤil, onlarฤฑn hakkฤฑndan gelecek olan gรผvenlik gรผรงlerimizdir. Bir รผlkede demokrasi kurallarฤฑ iรงerisinde, kurallardan vazgeรงmeden, asla 1990โlara geri dรถnmeden, inลallah bu iลi en kฤฑsa zamanda bitireceฤiz. Ben milletimize baล saฤlฤฑฤฤฑ diliyorum. Hep beraber durmaya davet ediyorum.







