Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Hรผkรผmet Hรผrriyet’e saldฤฑrฤฑyฤฑ kฤฑnadฤฑ

Hรผrriyet Gazetesi'ne 2 gรผn iรงinde gerรงekleลŸen 2 saldฤฑrฤฑya hรผkรผmet kanadฤฑndan da sonunda kฤฑnama geldi
Hรผkรผmet Hรผrriyet'e saldฤฑrฤฑyฤฑ kฤฑnadฤฑ Borsatek

AK Parti Genรงlik Kollarฤฑ BaลŸkanฤฑ ve ฤฐstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalฤฑn’ฤฑn baลŸฤฑnฤฑ รงektiฤŸi grubun Hรผrriyet Gazetesi’ne saldฤฑrmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan Hรผkรผmet’ten aรงฤฑklama geldi. BaลŸbakan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ ve Hรผkรผmet Sรถzcรผsรผ Numan KurtulmuลŸ, ”Bu saldฤฑrฤฑyฤฑ kฤฑnadฤฑฤŸฤฑmฤฑzฤฑ en yรผksek ortamda ifade etmek istiyorum” dedi. KurtulmuลŸ, bir gazetecinin ”Olaylarda katฤฑlฤฑmฤฑ sabit olan AK Partili milletvekili var, kendisi iรงin soruลŸturma baลŸlatmayฤฑ dรผลŸรผnรผyor musunuz?” sorusuna da ”Bu partinin alacaฤŸฤฑ bir karardฤฑr. Parti nasฤฑl karar alacak bunu gรถreceฤŸiz” yanฤฑtฤฑnฤฑ verdi.

KurtulmuลŸ, ลŸunlarฤฑ sรถyledi:

Bu milletin varlฤฑฤŸฤฑnฤฑ korumak hepimizin gรถrevidir. Onlarฤฑn fedakarca canlarฤฑnฤฑ verdikleri bu uฤŸurda vatanฤฑn dirliฤŸini, birliฤŸini korumak iรงin hep beraber el ele vererek yolumuza devam edeceฤŸiz. Hayatฤฑnฤฑ kaybeden sivil vatandaลŸlarฤฑmฤฑz da var. Bunlarฤฑn iรงerisinde kรผรงรผk รงocuklar da var. Bรผyรผk bir kฤฑsmฤฑ da terรถr รถrgรผtรผnรผn รถne sรผrdรผฤŸรผ kiลŸilerden oluลŸan sivil kayฤฑplarฤฑmฤฑz var. Bรผtรผn sivil vatandaลŸlarฤฑmฤฑza da Allahtan rahmet diliyoruz.

BU ORTAMA GฤฐRฤฐLMESฤฐNฤฐ ฤฐSTEYEN NE HรœKรœMET NE DE DEVLET

Tรผrkiye bir gรผnde tesadรผfen bu noktaya gelmedi. ร–nce ลŸunu aรงฤฑkรงa ifade etmek gerekirse, bu ortama girilmesini isteyen ne hรผkรผmet ne devlettir. Bilinรงli ลŸekilde ortaya koyan terรถr รถrgรผtรผdรผr. Daha 11 Temmuzโ€™da, Suruรง katliamฤฑndan evvel, Tรผrkiyeโ€™de รงatฤฑลŸmasฤฑzlฤฑk dรถnemini sona erdirdiฤŸini aรงฤฑklamฤฑลŸ, รผรง gรผn sonra da yeniden รงatฤฑลŸma ortamฤฑnฤฑ baลŸlattฤฑklarฤฑnฤฑ ilan ve ifade etmiลŸlerdir. Sonra da 20 Temmuzโ€™dan sonra da maalesef รผรง terรถr รถrgรผtรผnรผn birden, kumandalarฤฑ kimlerin elindeyse, terรถr รถrgรผtleri ciddi bir terรถr faaliyetlerine baลŸlamฤฑลŸlardฤฑr.

Bรผtรผn bunlar olurken ayan beyan aรงฤฑk ลŸekilde olurken, bir takฤฑm kara propaganda merkezleri, kara propagandayฤฑ ortaya koymaya baลŸladฤฑlar. Tek baลŸฤฑna iktidar รงฤฑkmadฤฑฤŸฤฑ iรงin ya da seรงim sonuรงlarฤฑ istediฤŸi ลŸekilde elde edilmediฤŸi iรงin terรถrรผ baลŸlattฤฑlar gibi bir iftirayฤฑ baลŸlattฤฑlar. Bunlarฤฑn aรงฤฑk bir yalan iftira olduฤŸunu milletimiz biliyor.

Ne tek baลŸฤฑna iktidar, ne iktidar koltuฤŸu, ne bir saniyelik iktidarlฤฑk bile bir insanฤฑn canฤฑndan daha deฤŸerli deฤŸildir. Terรถrรผn her halรผkarda sona ermesi iรงin mรผcadele ettik. Ama maalesef bu ortamฤฑ yeniden dirilten ne hรผkรผmetin ne devletin iradesidir. Bu รงatฤฑลŸmasฤฑzlฤฑฤŸฤฑ sona erdiren bizatihi terรถr รถrgรผtรผnรผn kendisidir. O terรถr รถrgรผtlerine emir verenlerdir.

BASIN ORGANLARINA YAPILAN SON DERECE ร‡ฤฐRKฤฐN SALDIRILARIN VARLIฤžI HEPฤฐMฤฐZฤฐ RAHATSIZ EDฤฐYOR

Bizler insani yaลŸat ki devlet yaลŸasฤฑn felsefesiyle siyaset yaparฤฑz. Bizim iรงin bir insanฤฑn canฤฑ, bir insanฤฑn kฤฑlฤฑ dรผnyadaki bรผtรผn iktidarlardan รงok daha รถnemlidir. Bu terรถr ortamฤฑyla birlikle maalesef istemediฤŸimiz bir takฤฑm toplumsal olaylara da ลŸahit oluyoruz. Basฤฑn organlarฤฑna saldฤฑrฤฑlarฤฑ ifade etmek istiyorum. Son gรผnlerde, bazฤฑ basฤฑn organlarฤฑna yapฤฑlan son derece รงirkin saldฤฑrฤฑlarฤฑn varlฤฑฤŸฤฑ hepimizi rahatsฤฑz ediyoruz. Hรผkรผmet olarak bu olaylarฤฑn arkasฤฑndaki gรผรงleri de gerรงekten kฤฑnadฤฑฤŸฤฑmฤฑzฤฑ ifade ediyoruz.

KABA KUVVETLE ORTAYA KOYAMAZLAR

Basฤฑn organlarฤฑnฤฑn her birisi demokrasinin ayrฤฑlmaz parรงalardฤฑr. Basฤฑn organlarฤฑnฤฑn da sorumlu olmalarฤฑ lazฤฑm. Sรถyledikleri her sรถze, her cรผmleye, her gรถrรผntรผye dikkat etmeleri, eyvallah bunlar basฤฑn organlarฤฑnฤฑn sorumluluฤŸu altฤฑndadฤฑr. Bu yayฤฑnlar karลŸฤฑsฤฑnda memnun olmayabiliriz, memnun olmayan insanlar olabilir. Ama kaba kuvvetle, bir takฤฑm saldฤฑrฤฑlarla ortaya koyamazlar. Bunu tasvip etmek mรผmkรผn deฤŸildir. Medyaya yapฤฑlan bu saldฤฑrฤฑlarฤฑ kabul etmiyoruz, asla mรผsamaha etmeyeceฤŸimizi, ilgililer iรงin de soruลŸturma aรงฤฑlacaฤŸฤฑnฤฑ ifade etmek istiyoruz.

Herhangi bir siyasi partinin mensubunu, iลŸleri benimsemiyor olabiliriz. Bunlara tepki koyabiliriz. Demokratik usuller iรงerisinde dile getirmek hepimizin hakkฤฑdฤฑr. Ama bunlarฤฑ yaparken, siyasi partilere zarar vermek, oy alarak parlamentoya giren partilere zarar vermek kabul edilebilecek ลŸeyler deฤŸildir.

Bรผtรผn vatandaลŸlarฤฑmฤฑzฤฑ tepkilerini dile getirirken duyarlฤฑlฤฑk iรงinde hareket etmeye, herkesin hakkฤฑnฤฑ hukukunu korumaya davet ediyorum.

BU OYUNA GELMEYECEฤžฤฐZ

Oyunu kuranlarฤฑn, bu รผlkeyi bรถlรผp parรงalamak isteyenlerin en รถnemli argรผmanlarฤฑndan birisi komลŸuyu komลŸuya, Tรผrk’รผ Kรผrde dรผลŸman kฤฑlmaktฤฑr. Bu oyuna gelmeyeceฤŸiz. Bu memlekette yฤฑllardฤฑr terรถrle mรผcadele veriyoruz. Kanunsuz bir takฤฑm iลŸlerle mรผcadele ediyoruz. Bu topraklarฤฑ bรถlรผp parรงalamak isteyenlerin temel amacฤฑ, bu memlekette insanlarฤฑn arasฤฑna nefret tohumlarฤฑ ekmektir.

DAฤฐMA BARIลž DฤฐYECEฤžฤฐZ

Biz hep beraber birlikte barฤฑลŸ iรงinde kardeลŸliฤŸimizi koruyarak yolumuza devam edeceฤŸiz. Bu topraklardan nice hainler geldi geรงti. Nice รถrgรผtlรผ gรผรงler gelip geรงti. Bunlarฤฑn hepsi gelip geรงecektir. Bu zor zamanlarฤฑ da atlatacaฤŸฤฑz. Birbirimize daha fazla kenetlenerek, terรถrรผn karลŸฤฑsฤฑnda dimdik durarak, evet iรงimiz kan aฤŸlayacak ama hep beraber dostumuzu dรผลŸmanฤฑmฤฑzฤฑ iyi bilerek yolumuza devam edeceฤŸiz. Daima barฤฑลŸ diyeceฤŸiz, daima kardeลŸlik, demokrasi diyeceฤŸiz.

BOลžUNA HAYAL KURMASINLAR

Tรผrkiye asla demokrasi, barฤฑลŸ, adalet ve karลŸฤฑlฤฑklฤฑ saygฤฑdan bu yoldan geri dรถnmeyecek. Ben bir kere daha 20 Temmuzโ€™dan bu yana maalesef รงok sayฤฑda gรผvenlik kuvvetimizi kaybettik. ลžehitlerimizi askerlerimizi ebediyete uฤŸurladฤฑk. Bugรผn de ลŸehit cenazelerimizi uฤŸurlayacaฤŸฤฑz. Biz bu zor zamanlarฤฑ aลŸacaฤŸฤฑz. Birileri bu Tรผrkiyeโ€™nin zor zamanlarฤฑ aลŸamayacaฤŸฤฑ, siyasi ve toplumsal bรถlรผnmelere gireceฤŸini zannediyor olabilirler. BoลŸuna hayal kurmasฤฑnlar. Bu topraklarฤฑn her yerinde hep beraber olarak dostรงa kardeลŸรงe yaลŸayacaฤŸฤฑz. ลžฤฑrnakโ€™ta Hakkariโ€™de ฤฐstanbulโ€™da Konyaโ€™da 78 milyonun ortak vatanฤฑnฤฑn ลŸehirleri olarak kฤฑyamete kadar yaลŸamaya devam edeceฤŸiz.

TERร–R ร–RGรœTรœNรœN SฤฐLAHLI MAลžALARI TEMฤฐZLENENE KADAR…

Terรถr รถrgรผtรผnรผn bu silahlฤฑ maลŸalarฤฑ temizlenene kadar milletimiz sabฤฑr iรงerisinde gรผvenlik kuvvetlerine destek olacaฤŸฤฑz. Terรถr รถrgรผtรผnรผn oyunlarฤฑnฤฑn boลŸa รงฤฑkarฤฑlacaฤŸฤฑnฤฑ temenni ediyorum.

ลžunu da ifade etmek istiyorum ki, kanunsuz eylem yapanlarฤฑn, terรถre destek olanlarฤฑn karลŸฤฑsฤฑna sivil halkฤฑmฤฑz deฤŸil, onlarฤฑn hakkฤฑndan gelecek olan gรผvenlik gรผรงlerimizdir. Bir รผlkede demokrasi kurallarฤฑ iรงerisinde, kurallardan vazgeรงmeden, asla 1990โ€™lara geri dรถnmeden, inลŸallah bu iลŸi en kฤฑsa zamanda bitireceฤŸiz. Ben milletimize baลŸ saฤŸlฤฑฤŸฤฑ diliyorum. Hep beraber durmaya davet ediyorum. 

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.813446.82830.03%
EURO 53.497853.5958-0.03%
JAPON YENฤฐ 3.4493.4580.26%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.17558.2152-0.1%
STERLฤฐN 62.483662.5207-0.07%
ร‡ฤฐN YUANI 6.89296.8953-0.06%
RUS RUBLESฤฐ 0.60470.60630.01%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 63426.96 1.1719%
Ethereum 1781.91 1.2067%
Tether USDt 1.00 -0.0113%
BNB 586.54 3.0174%
Solana 81.26 0.9768%
USDC 1.00 -0.0037%
XRP 1.15 0.964%
Dogecoin 0.08 1.6217%
Toncoin 1.75 0.567%
Cardano 0.19 -0.5877%
Shiba Inu 0.00 0.8315%
Avalanche 6.88 0.5334%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam