Hükümet "paralel"de düğmeye bastı

Hükümet "paralel"de düğmeye bastı

Adana'da aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu bazı polislerin evlerinde, yasa dışı dinlemeler kapsamında aramalar yapılıyor. Bazı polis yöneticileri soruşturma kapsamında gözaltına alındı

A+A-

Yasa dışı dinlemelere yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan biri emekli 8 emniyet mensubunun işlemleri sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde ikametlerinde arama yapılarak gözaltına alınan polisler, Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Gözaltındaki 2. Sınıf Emniyet Müdürü İsmail Bilgin, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ertuğrul Yetkin ile aralarında bir komiserin de bulunduğu daha önce istihbarat şubesinde görev yapmış 1'i kadın, 1'i emekli 6 polisin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

2. Sınıf Emniyet Müdürü Bilgin, istihbarat ve terörle mücadele şube müdürlüklerinden sorumlu emniyet müdür yardımcısı iken 20 Ocak'ta sosyal hizmetler ve polisevinden sorumlu emniyet müdür yardımcılığına atanmış, daha sonra Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu'nda öğretmen emniyet müdürü olarak görevlendirilmişti.

Daha önce İstihbarat Şube Müdürü olan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Yetkin ise görev değişiklikleri kapsamında bir süre önce Evrak ve Arşiv Şube Müdürlüğü'ne atanmıştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.