Hürriyet'in bedelli sermaye artışına onay

Hürriyet'in bedelli sermaye artışına onay

Hürriyet Gazetecilik'in bedelli ve tahsisli sermaye artışına Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onay verildi.

A+A-

Hürriyet Gazetecilik'in bedelli ve tahsisli sermaye artışına Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onay verildi. SPK Haftalık Bülten'de yer alan konu ile ilgili bilgi şu şekilde:

1. Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.’nin 800.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 552.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin, mevcut pay sahiplerinin yeni pay alma hakları kısıtlanmak ve tahsisli olarak satılmak suretiyle 40.000.000 TL artırılarak 592.000.000 TL’ye çıkarılması kapsamında ihraç edilecek paylara ilişkin ihraç belgesinin onaylanması talebi;

a) 1 TL nominal değerli payın satış fiyatının 1 TL ile Borsa İstanbul A.Ş.’nin (Borsa) Toptan Alış ve Satış İşlemlerine İlişkin Uygulama Usul ve Esasları çerçevesinde oluşan baz fiyattan yüksek olanın esas alınarak belirlenmesi,

b) Sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek payları tahsisli olarak satın alacak Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş.’nin söz konusu payları Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. nezdinde hesaplarına geçtiği tarihten itibaren 6 ay süreyle Borsa’da satmalarının kısıtlanması suretiyle olumlu karşılanmasına karar verilmiştir. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.