İbrahim Bodur hayatını kaybetti

İbrahim Bodur hayatını kaybetti

Kale Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, grubun kurucusu ve onursal başkanı olan İbrahim Bodur, 88 yaşında vefat etti

A+A-

Kale Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, grubun kurucusu ve onursal başkanı olan İbrahim Bodur, 88 yaşında vefat etti. 

İbrahim Bodur'un cenazesi, yarın Fatih Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Çanakkale Çan'a götürülecek. Cenaze, 25 Mayıs Çarşamba günü Kaleseramik Fabrikaları Camisi'nde kılınacak öğle namazından sonra Nevruz Köyü'ndeki aile kabristanına defnedilecek.

Halka açık ilk şirketi kurdu

Bodur, 1957 yılında Türkiye'nin ilk seramik karo fabrikalarının temelini attı. İlk kurulan limited şirketi, o gün 750 ortaklı, bugün 1200 ortaklı Çanakkale Seramik Fabrikaları Anonim Şirketi'ne dönüştüren Bodur, böylece aile fertlerinin, çalışanların, bayilerin bölge halkının iştirakleri ile Türkiye'nin ilk halka açık şirketini kurmuş oldu.

İbrahim Bodur, seramik, yapı ürünleri, yapı kimyasalları, savunma ve havacılık, makine ve kalıp, enerji, madencilik, nakliye ve bilişim gibi bir çok sektörde faaliyet gösteren Kale Grubu'nu oluşturdu.

Ayrıca gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında önemli ortaklıklar gerçekleştirdi. Siemens, Roca, General Electric ve Pratt&Whitney gibi birçok prestijli kuruluşla yabancı ortaklıklar tesis etti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.