Borsa ฤฐstanbul, Volatilite Bazlฤฑ Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamฤฑnda, ICBCT.E paylarฤฑnda yarฤฑn (13 Ekim 2017) seans baลฤฑndan itibaren 27 Ekim 2017’ye kadar brรผt takas uygulanacaฤฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ.
Borsa ฤฐstanbul tarafฤฑndan konu ile ilgili Kamuyu Aydฤฑnlatma Platformu’na (KAP) yapฤฑlan aรงฤฑklama ise ลu ลekilde:
“Sermaye Piyasasฤฑ Kurulu kararฤฑ uyarฤฑnca devreye alฤฑnan Volatilite Bazlฤฑ Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamฤฑnda, ICBCT.E paylarฤฑnda 13/10/2017 tarihli iลlemlerden (seans baลฤฑndan) 27/10/2017 tarihli iลlemlere (seans sonuna) kadar brรผt takas uygulanacaktฤฑr.
VBTS kapsamฤฑnda 13/10/2017 tarihinden (seans baลฤฑndan) itibaren 25/10/2017 tarihine (seans sonuna) kadar aรงฤฑฤa satฤฑลa ve kredili iลlemlere konu edilemeyeceฤi duyurulan ICBCT.E paylarฤฑndaki aรงฤฑฤa satฤฑล ve kredili iลlem yasaฤฤฑ, VBTS kapsamฤฑnda getirilen brรผt takas uygulamasฤฑ ile birlikte 27/10/2017 tarihine (seans sonuna) kadar devam edecektir.
Not: VBTS kapsamฤฑnda getirilen tedbirler; A, B, C, D grup deฤiลimi, pazar deฤiลimi ve diฤer nedenlerle uygulanacak olan aรงฤฑฤa satฤฑล ve kredili iลlem yasaklarฤฑndan ve brรผt takas uygulamasฤฑndan ayrฤฑ olarak deฤerlendirilmelidir.”







