2023 Yฤฑlฤฑ Merkezi Yรถnetim Bรผtรงe Kanun Teklifiโnin 5โinci maddesi รผzerinde partisi adฤฑna gรถrรผลlerini aรงฤฑklamak รผzere TBMM bir konuลma yapan ฤฐYฤฐ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaลฤฑ, AKP iktidarฤฑnฤฑ sert sรถzlerle eleลtirdi.
Subaลฤฑ, โSiz, bu bรผtรงenin neyini รถvรผyorsunuz? 24 milyon icra dosyasฤฑ var, 36 milyon insanฤฑmฤฑz bankalara borรงlu, milyonlarca รถฤrencimiz yeterince beslenemez durumdaโ dedi.
Sรถzcรผ’nรผn haberine gรถre Subaลฤฑ, AKP yรถneticilerine seslenerek, โBรผtรงe konuลmalarฤฑ sฤฑrasฤฑnda Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ hรผkรผmet sistemini รถve รถve bitiremediniz oysa bu sistem รผlkemizin รผzerine kรขbus gibi รงรถken bรผyรผk bir talihsizliktir. Bu sistemin รผlkeyi sรผrรผklediฤi krizlere raฤmen gรถrmezden gelmenizi hayretle izliyoruzโ diye konuลtu.
Cumhurbaลkanฤฑ Tayyip Erdoฤan‘ฤฑn โBen ekonomistim, bu iลleri iyi bilirim’ dediฤini hatฤฑrlatan Subaลฤฑ; โEkonomist Erdoฤan, โfaiz sebep, enflasyon sonuรงtur’ iddiasฤฑndan sonra sรผrekli yรผkselen bir ivmeyle enflasyonda Tรผrkiyeโyi dรผnya birincisi yaptฤฑโ dedi.
โBu โbilime ters inadฤฑnโ faturasฤฑnฤฑ รผstlenen yokโ diyen Subaลฤฑ, โFETรโde olduฤu gibi โhata yaptฤฑk, Allah affetsin’ diyen de yok. Sorumluluฤu bazen dฤฑล gรผรงlere, pandemiye, bugรผnlerde de marketlere atmakla meลgulsรผnรผz ama sadece kendinizi kandฤฑrฤฑyorsunuzโ diye konuลtu.
โBรผtรงede halktan toplanan vergilerin รถnemli bรถlรผmรผ faize ve Kรฤฐ mรผteahhitlerine ayrฤฑlmฤฑล; iลรงi, esnaf, memur, emekli unutulmuล; topraฤฤฑnฤฑ terk eden รงiftรงiye, EYT maฤdurlarฤฑ ile atanamayan รถฤretmenlere de bรผtรงede รงรถzรผm yokโ diyen Subaลฤฑ, ลรถyle devam etti:
โSiz bu bรผtรงenin neyini รถvรผyorsunuz? 24 milyon icra dosyasฤฑ var, 36 milyon insanฤฑmฤฑz bankalara borรงlu, milyonlarca รถฤrencimiz yeterince beslenemez durumda, milyonlarca iลsizimiz var, รงalฤฑลan nรผfusun yarฤฑdan fazlasฤฑ aรงlฤฑk sฤฑnฤฑrฤฑ altฤฑnda, asgari รผcretle ayakta kalmaya รงalฤฑลฤฑyor; siz neyi รถvรผyorsunuz?โ







