ฤฐsveรงli mobilya firmasฤฑ Ikea, alฤฑm gรผcรผnรผn dรผลmesi ve kรผresel olarak devam eden yรผksek enflasyon nedeniyle รผrรผn fiyatlarฤฑnฤฑ dรผลรผrme kararฤฑ aldฤฑฤฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ.
Inter Ikea Group’un CEO’su Jon Abrahamsson Ring, Bloomberg ile gerรงekleลtirdiฤi bir rรถportajda, 2023โรผn fiyatlarฤฑ yeniden dรผลรผrmeye baลladฤฑklarฤฑ bir yฤฑl olduฤunu belirtti. ลirketin, bir dizi รผrรผnde fiyat indirimi yaptฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyleyen Ring, รถnceki yฤฑllardaki fiyat artฤฑลlarฤฑnฤฑn dรผลรผk satฤฑล miktarlarฤฑndan kaynaklanan zorluฤu telafi etmede yardฤฑmcฤฑ olduฤunu kaydetti.
Ring ayrฤฑca, Ikea’nฤฑn perakende satฤฑลlarฤฑnฤฑn 2023 mali yฤฑlฤฑ iรงin kur etkisine gรถre ayarlandฤฑฤฤฑnda yรผzde 7,3 artฤฑลla 47,6 milyar euro (50,6 milyar dolar) ile yeni bir rekora ulaลtฤฑฤฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ.
Ikea, tedarik zincirindeki artan maliyetler nedeniyle yฤฑl baลฤฑnda fiyatlarฤฑnฤฑ artฤฑrmฤฑลtฤฑ. Ring, Mayฤฑs ayฤฑndan bu yana hammadde fiyatlarฤฑ ve nakliye maliyetlerinin dรผลmesi nedeniyle bu baskฤฑnฤฑn azaldฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
รnceki yฤฑllarda kรผresel olarak tedarik zincirinde yaลanan kฤฑrฤฑlmanฤฑn ardฤฑndan Ikea maฤazalarฤฑndaki รผrรผn bulunabilirliฤi de arttฤฑ. 70’ten fazla lokasyon ekleyerek kรผรงรผk maฤaza formatฤฑnฤฑ geliลtirmeye devam eden ลirket, Kolombiya’da aรงtฤฑฤฤฑ maฤazayla Gรผney Amerika pazarฤฑna da girdi.







