ฤฐngiltere’nin ulusal havayolu ลirketi British Airways, Londra ile Tahran arasฤฑndaki uรงuลlarฤฑ ‘ticari olarak uygun olmadฤฑฤฤฑ’ gerekรงesiyle askฤฑya alacaฤฤฑnฤฑ duyurdu. Fransฤฑz havayolu ลirketi Air France da ‘zayฤฑf ticari beklentiler’ nedeniyle uรงuลlarฤฑ askฤฑya alacaฤฤฑnฤฑ ilan etti.
ฤฐspanya’ya kayฤฑtlฤฑ IAG’ฤฑn sahibi olduฤu British Airways’ten yapฤฑlan aรงฤฑklamada Londra’dan Tahran’a son uรงuลun 22 Eylรผl’de olacaฤฤฑ, Tahran’dan Londra’ya son uรงuลun ise 23 Eylรผl’de yapฤฑlacaฤฤฑ duyurdu.
Aรงฤฑklamada “Ticari olarak uygun olmadฤฑฤฤฑ gerekรงesiyle Londra-Tahran uรงuลlarฤฑmฤฑzฤฑ askฤฑya alฤฑyoruz” dendi.
Benzer bir adฤฑm Fransฤฑz havayolu ลirketi Air France’dan geldi. Havayolu ลirketi Tahran uรงuลlarฤฑnฤฑ 18 Eylรผl itibarฤฑyla askฤฑya alacaฤฤฑnฤฑ duyurdu. ลirket gerekรงe olarak da ‘dรผลรผk ticari beklentileri’ gรถsterdi.
British Airways kararฤฑnda nรผkleer anlaลmadan ayrฤฑlan ABD’nin ฤฐran’a yรถnelik ekonomik yaptฤฑrฤฑmlara geri dรถnmesinin etkisi olmadฤฑฤฤฑnฤฑ savunsa da yaptฤฑrฤฑmlar bazฤฑ Avrupalฤฑ ลirketlerin ฤฐran’daki faaliyetlerini durdurmasฤฑna neden olmuลtu.






