İki hisse "brüt takas" uygulamasına alındı

İki hisse "brüt takas" uygulamasına alındı

Borsa İstanbul A.Ş. iki hisse senedi için "brüt takas" uygulaması kararı aldı

A+A-

Borsa İstanbul A.Ş Oyak Yatırım Ortaklığı A.Ş. (OYAYO) ve Döktaş Dökümcülük Tic. ve San. A.Ş. (DOKTA)  paylarında gerçekleşen işlemler nedeniyle 11 Eylül 2019 tarihinde başlamak üzere 1 ay süreyle brüt takas uygulanacağını açıkladı.

KAP'ta yer alan açıklamada tedbir kararıyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

''Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5 inci ve 6 ncı maddelerindeki hükümler çerçevesinde, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında Döktaş Dökümcülük Tic. ve San. A.Ş.  (DOKTA) payının piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle DOKTA payında 11/09/2019 tarihinden itibaren 1 ay süreyle Açığa Satış ve Kredili İşlemler Yasağı ile Brüt Takas önleyici tedbirleri uygulanacaktır.

Tedbirin uygulanacağı son tarih 10/10/2019'dur.''

Oyak Yatırım Ortaklığı

''Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5'inci ve 6'ncı maddeleri çerçevesinde, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında Oyak Yatırım Ortaklığı A.Ş. (OYAYO) payının piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle OYAYO payında 11/09/2019 tarihinden itibaren 1 ay süreyle İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması önleyici tedbiri uygulanacaktır.

Ayrıca, OYAYO payının piyasasında Yönerge'nin 6'ncı maddesinde belirtilen emir ve işlemleri nedeniyle aşağıda adı verilen yatırımcı hakkında, Borsamız Pay Piyasası'ndaki emir ve işlemlerine yönelik olarak 11/09/2019 tarihinden itibaren 1 ay süreyle İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması, Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı ve Brüt Takas Önleyici tedbirleri uygulanacaktır.

Yatırımcı Adı ve SoyadıMKK Sicil Numarası

Kenan ALTINTAŞ31873571

Tedbirlerin uygulanacağı son tarih 10/10/2019'dur.''

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.