Ankara Baฤฤฑmsฤฑz Milletvekiliย Aylin Nazlฤฑaka,ย TBMMย Genel Kurulu’nda baลkanlฤฑk sistemini iรงeren anayasa deฤiลikliฤi teklifinin ikinci tur gรถrรผลmeleri yapฤฑlฤฑrken, kendisini Meclis kรผrsรผsรผnde mikrofona kelepรงeledi.
Ankara Baฤฤฑmsฤฑz Milletvekiliย Aylin Nazlฤฑaka,ย TBMMย Genel Kurulu’nda baลkanlฤฑk sistemini iรงeren anayasa deฤiลikliฤi teklifinin ikinci tur gรถrรผลmeleri yapฤฑlฤฑrken, kendisini Meclis kรผrsรผsรผnde mikrofona kelepรงeledi.

MHP Genel Baลkanฤฑ Devlet Bahรงeli ile gรถrรผลmek istediฤini belirten Nazlฤฑaka’ya tepki gรถsterenย TBMM Baลkanvekili Ayลe Nur Bahรงekapฤฑlฤฑ oturuma ara verdi.
Verilen arada Bahรงeli etrafฤฑnda kurmaylarฤฑyla Genel Kurul’da bir sรผre bekledikten sonra รงฤฑktฤฑ. Nazlฤฑaka, Bahรงeli’ye tepki gรถstererek, “Nasฤฑl oy vereceksiniz?” dedi.
Aranฤฑn ardฤฑndan oturumu aรงan Bahรงekapฤฑlฤฑ, Nazlฤฑaka’nฤฑn eyleminin devam etmesi รผzerine oturuma tekrar ara verdi.Nazlฤฑaka’nฤฑn eylemi bir saati aลkฤฑn sรผrenin ardฤฑndan AKP’li kadฤฑn milletvekillerinin mรผdahalesiyle sonlandฤฑrฤฑldฤฑ.ย

Pavey’in protezi รงฤฑktฤฑ
Meclis’teki kadฤฑn milletvekilleri arasฤฑnda arbede yaลandฤฑ. Al Jazeera muhabiri Gonca Senay’ฤฑn aktarฤฑmฤฑna gรถre,ย Pervin Buldan AKP’li milletvekillerinin Nazlฤฑaka’ya mรผdahalesi sฤฑrasฤฑnda yaลanan arbedede yere dรผลtรผ. AKP’liler Nazlฤฑaka’nฤฑn kelepรงesini sรถktรผ.ย Nazlฤฑaka TBMM Genel Kurulu’ndan รงฤฑkarฤฑldฤฑ. HDP’li Meral Beลtaล AKP’li kadฤฑn bir milletvekilinin Buldan’a tekme attฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi. CHP ฤฐstanbul Milletvekiliย ลafak Pavey de kavga sฤฑrasฤฑnda yere dรผลtรผ.
CHP’den yapฤฑlan aรงฤฑklamada ลafak Pavey’in AKP Antalya milletvekili Gรถkcen รzdoฤan Enรง tarafฤฑndan yere dรผลรผrรผldรผฤรผ, kolundaki protezin รงฤฑktฤฑฤฤฑ belirtildi. CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacฤฑ’nฤฑn incinen kolu ise Meclis’te alรงฤฑya alฤฑndฤฑ.
HDP Grup Baลkanvekiliย Filiz Kerestecioฤlu iseย Meclisโte yaลanan kavgaya iliลkin yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada TBMM Baลkanvekiliย Pervin Buldanโฤฑn gรถฤsรผne tekme atarak hastaneye kaldฤฑrฤฑlmasฤฑna sebep olan kiลinin AKPโliย Gรถkรงen รzdoฤan Enรงย olduฤunu sรถyledi.
Adana Miletvekiliย Meral Danฤฑล Beลtaล,ย Bitlis Milletvekiliย Mizgin Irgat,ย Diyarbakฤฑr Milletvekiliย Feleknas Uca,ย Diyarbakฤฑr Milletvekiliย Sibel Yiฤitalpย ve ลฤฑrnak Milletvekiliย Leyla Birlikย ile birlikte basฤฑn toplantฤฑsฤฑ dรผzenleyen Kerestecioฤlu, yaลananlarฤฑn kuru bir รถzรผrle geรงiลtirilemeyeceฤini sรถyledi. ย
Kerestecioฤlu olayฤฑ ลรถyle anlattฤฑ:
”ย Meclise kรถpek giremezโ dรถvizini aรงarak ลiddeti tรผrcรผlรผkle gรถsteri haleni getiren bir kadฤฑn vekil Gรถkรงen Enรง, elini kaldฤฑrarak tehditte bulundu. Arkasฤฑndan merdivenlerin รผstรผne รงฤฑkarak Meclis Baลkanvekilimizin gรถฤsรผne tekme attฤฑ. Bu asla kabul etmeyeceฤimiz, hiรงbir ลekilde en ufak bir รถzรผrle geรงiลtirilemeyecek olan bir olaydฤฑr ลiddettir. Erkek milletvekilleri de yรถnlendirmeye รงalฤฑลtฤฑ ama bir kadฤฑndan bunun gelmesi รงok daha vahimdir. Ne olursa olsun, ลiddete uฤrayan kiลi hangi partiden olursa olsun bizim iรงin fark etmez; Meclis Baลkanvekili Bbuldan deฤil Ayลenur Bahรงekapฤฑlฤฑ da olabilirdi. Biz burada ลiddete karลฤฑ tepkimizi gรถstermek iรงin her zaman kadฤฑnlarla dayanฤฑลฤฑrฤฑz.
ลu an Pervin Buldanโฤฑn tansiyonu oldukรงa yรผksek seyrediyor, kendisi hastaneye kaldฤฑrฤฑldฤฑ. Burcu รelik yรผzรผne darbe aldฤฑ, saรงlarฤฑ koparฤฑldฤฑ. ลafak Pavey yere dรผลtรผ, onun yere dรผลmesi de asla kabul edilemez bir ลeydir. O yerden kaldฤฑrฤฑlmaya รงalฤฑลฤฑlฤฑrken tรผm bu darp ve mรผdahaleler baลladฤฑ.ย
Meclisโin geldiฤi nokta budur. Erkek vekiller tarafฤฑndan yaลatฤฑlan erkek dili, eril ลiddet maalesef bugรผn kadฤฑn vekiller tarafฤฑndan yaลatฤฑlmฤฑลtฤฑr. รzellikle Meclis Baลkanvekilimize yรถnelik bu davranฤฑลlar, bu ลiddet kabul edilemez. Bu Meclisโte ลiddet yaลanmasฤฑna izin vermeyeceฤiz. Bugรผn yaลananlarฤฑ sadece bir รถzรผrle bu tavrฤฑ sadece bir รถzรผrle geรงiลtirilmesine izin vermeyeceฤiz.
โBunlara vurdum elim kirlendiโ diyebilen bir kadฤฑn vekille karลฤฑ karลฤฑyayฤฑz. โKรถpek giremezโ dรถvizinden sonra Meclisโe ลimdi โkadฤฑn giremezโ dรถviziyle gelecektir. ลiddetle kฤฑnฤฑyoruz. “
ย







