İki kent daha IŞİD kontrolünde

İki kent daha IŞİD kontrolünde

Bağdat'a doğru ilerlemesini sürdüren IŞİD örgütü, Celavla ve Saadiye kentlerinde de denetimi ele geçirdi

A+A-

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Irak'ta iki kenti daha denetimine aldı. Orta Irak'taki Celavla ve Saadiye kentlerinde denetimi ele geçiren örgütün Bağdat'a yürümesi ise an meselesi.

Öte yandan bölge kaynakları Tikriti'yi ele geçiren mililatanların Irak'ın en büyük petrol rafinerisi olan ğBeyci'nin de etrafını sardığını belirtiyor

Musul'un önceki gün IŞİD tarafından işgal edilmesinin batıdaki yanıkları da sürüyor. ABD'li yetkililer, kara harekatını hariç, her seçeneğin masada olduğunu söyleyerek askeri müdahale sinyali verdi.

Obama, ise bölgede son dönemde yaşananların, Irak'ın ABD ve uluslararası toplumun daha fazla yardımına ihtiyacı oludğunu gösterdiğini söyledi. Obama, söz konusu yardımın nasıl olabileceği konusuda gece gündüz çalıştıklarını da belirtti.

Fransa uluslararası arenayı Irak konusunda harekete geçmeye çağırırken, İngiltere konu ile ilgli olarak ABD'yle temas halinde olduklarını ve Washington'ın bu konu hakkında alacağı kararı destekleyeceklerini söyledi 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.