İki şirketin hisselerinde brüt takasa geçildi

İki şirketin hisselerinde brüt takasa geçildi

Adesa ve TGS Dış Ticaret paylarında brüt takas uygulanacak. 

A+A-

Adesa ve TGS Dış Ticaret paylarında brüt takas uygulanacak. 

Adese payında 4 Ekim seans sonuna kadar brüt takas uygulanacak. Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında, ADESE.E payında 20/09/2018 tarihli işlemlerden (seans başından) 04/10/2018 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. 

VBTS kapsamında 17/09/2018 tarihinden (seans başından) itibaren 01/10/2018 tarihine (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyeceği duyurulan ADESE.E paylarındaki açığa satış ve kredili işlem yasağı, VBTS kapsamında getirilen brüt takas uygulaması ile birlikte 04/10/2018 tarihine (seans sonuna) kadar devam edecektir. 

+

TGS Dış Ticaret payları 4 Ekim seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

BIST'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında, TGSAS.E payları 20/09/2018 tarihinden (seans başından) itibaren 04/10/2018 tarihine (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.