İkinci seans teknik görünüm

İkinci seans teknik görünüm

İlk seansta 5 günlük basit haraketli ortalama direncini test eden ancak geçemeyen endeks, düşük işlem hacmiyle desteklerinde tutunmaya çalışıyor. Kısa vadeli teknik göstergeler, zayıf "al" sinyali üretmeye başladı ancak orta vade de görünüm hala zayıf

A+A-

BIST 100 Endeksi ilk seansta açılışla birlikte yükselmesine rağmen kısa vadeli ilk direnç noktalarından gelen satışlarla geriledi ve ilk seansı sadece 42 puanlık artışla tamamlayabildi.

Endekste kısa vadeli bazı teknik osilatörler, 22 Ocak'ta 67.450 seviyesinden başlayan geri çekilmenin etkisiyle zayıf geri dönüş sinyalleri üretmeye başladı. Ancak orta vadeli teknik göstergelerde arz baskısının devam ediyor olması nedeniyle, dirençler geçilemiyor. Bu da gittikçe azalan işlem hacmiyle endeksin gün içi en düşük ve en yüksek seviyeleri arasındaki marjın yani günlük volatilitenin düşmesine neden oluyor.

Endeksin ikinci seansta, teknik olarak sıkışma formasyonu olarak adlandırılan bu görüntüyü sürdürmesi yüksek ihtimal. Geri çekilmelerde, formasyonun 61.193'teki talep çizgisi ilk önemli destek noktası olarak görülüyor. Bu desteğin aşağı kırılması 60.753'teki daha önce seans içinde test edilen noktalara kadar geri çekilmelere neden olabilir. İşlem hacmi önemli ölçüde artmadığı sürece endeksin 60.753 desteğini aşağı kırması bugün için zayıf ihtimal olarak görülüyor.

İkinci seansta denenmesi olası yükselişlerde ilk direnç noktası 62.418'deki 5 günlük ağırlıklı hareketli ortalama direnci olacak. Bu seviyenin geçilmesi durumunda 63.111'deki 10 günlük ağırlıklı hareketli ortalama direnci tes tedilebilir. Orta vadeli teknik göstergelerin de al sinyali üretebilmesi için bu seviyenin artan işlem hacmiyle geçilmesi gerekiyor. Böyle bir durumda gün içinde 64.418'deki 10 günlük basit hareketli ortalama dirençleri test edilebilir. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.