ฤฐBB Baลkanฤฑ Ekrem ฤฐmamoฤlu, Kanal ฤฐstanbul projesinin iptali konusunda Cumhurbaลkanฤฑ Erdoฤan’ฤฑ ikna edebileceฤini sรถyleyerek “Bu konu bizim iรงin siyasi deฤil, hayati bir mesele” dedi.
ฤฐstanbul Bรผyรผkลehir Belediye (ฤฐBB) Baลkanฤฑ Ekrem ฤฐmamoฤlu, gerรงekleลtirilmesine karลฤฑ รงฤฑktฤฑฤฤฑ Kanal ฤฐstanbul projesinin iptal edilmesi konusunda Cumhurbaลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan’ฤฑ ikna edebileceฤini sรถyledi.
Habertรผrk televizyonunda yayฤฑnlanan “Tรผrkiye’nin Nabzฤฑ” programฤฑnda sorularฤฑ yanฤฑtlayan ฤฐmamoฤlu, “รaฤฤฑrsalar hemen gidip anlatmak isterim. ฤฐkna olacaฤฤฑna eminim. Bu fฤฑrsatฤฑ bana vermesi gerekir. Koลa koลa da giderim” dedi.
Elindeki dosyalarฤฑ ve elde ettiฤi bilgileri Erdoฤan’la paylaลmak istediฤini sรถyleyen ฤฐmamoฤlu, “Niye ikna edeceฤimi sรถyleyeyim. Cumhurbaลkanฤฑ’nฤฑn meseleleri รงok bรผyรผk. Bugรผn Rusya Devlet Baลkanฤฑ burada. Bir projenin bitiminde dรผฤmeye basฤฑldฤฑ ve bir sรผreรง baลladฤฑ. Dรผn, evvelsi gรผn yanฤฑ baลฤฑmฤฑzda bรผyรผk bir รงatฤฑลma meselesi var. Ne yazฤฑk ki dรผnya bรผyรผk bir tedirginlikle Ortadoฤu’yu takip etti. ลimdi bรถyle bir ortamda sayฤฑn Cumhurbaลkanฤฑ’nฤฑn Kanal ile ilgili doฤru bilgilerle donatฤฑlabileceฤi konusunda endiลelerim var” dedi.
ฤฐmamoฤlu, “Bu konu benim ลahsi meselem deฤil. Kanal ฤฐstanbul meselesi bizim iรงin asla siyasi bir mesele deฤil. Bizim iรงin hayati bir mesele. Dolayฤฑsฤฑyla ฤฐstanbul iรงin bu hususta tรผmรผyle hukuka dayalฤฑ bir ลekilde en son noktasฤฑna kadar mรผcadelemizi vereceฤimizi, halkฤฑmฤฑzฤฑn da yoฤun ลekilde eลlik edeceฤini, itirazlar, mahkemeler, hukukรงularฤฑn รถnderliฤinde yapacaฤฤฑmฤฑzฤฑ sรถylรผyoruz” ifadesini kullandฤฑ.







