Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

ฤฐmamoฤŸlu: ฤฐstanbul’da yฤฑkฤฑlma tehdidi olan 90 bin yapฤฑ var

ฤฐstanbul'da yaptฤฑklarฤฑ รงalฤฑลŸmalarda 90 bin binanฤฑn yฤฑkฤฑlma tehdidiyle karลŸฤฑ karลŸฤฑya olduฤŸunu tespit ettiklerini sรถyleyen Ekrem ฤฐmamoฤŸlu, "KeลŸke 'Huzurla evinizde yatฤฑn, uyuyun' diyebilsem" dedi.
ฤฐmamoฤŸlu: ฤฐstanbul'da yฤฑkฤฑlma tehdidi olan 90 bin yapฤฑ var Borsatek

ฤฐstanbul BรผyรผkลŸehir Belediye (ฤฐBB) BaลŸkanฤฑ Ekrem ฤฐmamoฤŸlu, ฤฐBB Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM)ย Fox TV’deki ฤฐlker Karagรถz ileย ร‡alar Saat programฤฑna baฤŸlanarak gรผndeme yรถnelik aรงฤฑklamalarda bulundu.

MaraลŸ’ฤฑn Pazarcฤฑk ve Elbistan ilรงelerinde 6 ลžubat’ta medyana gelen ve 10 ilde yฤฑkฤฑma neden olan depremlerde hayatฤฑnฤฑ kaybedenlere baลŸ saฤŸlฤฑฤŸฤฑ dileyen ฤฐmamoฤŸlu, “Biz kendimize bina yapmadฤฑk, ev yapmadฤฑk, iลŸ yeri yapmadฤฑk, tabut yaptฤฑk” dedi.

ฤฐmamoฤŸlu‘nun aรงฤฑklamalarฤฑndan รถne รงฤฑkanlar ลŸรถyle:

Haiti’de deprem oluyor, 200 bin kiลŸi รถlรผyor 7,8 bรผyรผklรผฤŸรผnde bir depremde. Ama ลžili’de, 8 ve รผzeri depremlerle boฤŸuลŸan bir รผlkede, 8,8 ลŸiddetinde deprem oluyor 2010’da. 3 dakika 30 saniye sรผrรผyor. ร–lรผmlerin bรผyรผk รงoฤŸunluฤŸu tsunamiden, betondan deฤŸil. Asrฤฑn felaketi diye bir tarif yapar, sรผreci baลŸka bir yere koyarsak buradan bir รงรถzรผm รงฤฑkmaz. Bรถyle bir ลŸey kabul edilemez artฤฑk, 21’inci yรผzyฤฑldayฤฑz. Biz yรถneticilerin sorumluluk duygusu baลŸka bir boyutta olmalฤฑ. Bu iลŸin tarafฤฑ yok, hรผkรผmeti muhalefeti, belediyesi AFAD’ฤฑ yok, bรผrokratฤฑ seรงilmiลŸi yok. Hepimiz aynฤฑ masadayฤฑz, ne demek el sฤฑkmamak, selam vermemek. Asrฤฑn felaketini deฤŸil, asrฤฑn ihmallerini yapmฤฑลŸ mฤฑyฤฑz onu konuลŸmalฤฑyฤฑz.

ฤฐki ลŸey รถnemli, bir tanesi ฤฐstanbul’un yapฤฑ envanteri. Biz gรถrevi devraldฤฑฤŸฤฑmฤฑzda ฤฐBB’nin bizden รถnceki dรถneminin bitirdiฤŸi envanterde 40 bin ila 50 bin riskli yapฤฑdan bahsediyordu. Bizim yaptฤฑฤŸฤฑmฤฑz รงalฤฑลŸmada ลŸu an itibariyle aฤŸฤฑr ya da รงok hasarlฤฑ, yani yฤฑkฤฑlma tehdidiyle karลŸฤฑ karลŸฤฑya olan 90 bin yapฤฑ olduฤŸunu dรผลŸรผnรผyoruz. ฤฐลŸ yeri olan da var konut olan da var. ร‡ok hฤฑzlฤฑ hareket etmemiz gerektiฤŸinin farkฤฑndayฤฑz. ฤฐBB ya da hรผkรผmet 1999’dan sonra birรงok ลŸey yapmฤฑลŸ ฤฐstanbul’da ama hepsini topladฤฑฤŸฤฑmฤฑzda 80 sene daha รงalฤฑลŸmamฤฑz gerekiyor ki yapฤฑ stoฤŸunu gรผรงlรผ hale getirelim. Bรถyle olmaz.

Bu mesele ฤฐstanbul’un can meselesi. Merkezi bir mekanizmayla yรถnetilmeli. Bu teklifi getirirken hรผkรผmete, bakanlฤฑฤŸa ‘Tabii ki bu iลŸin baลŸฤฑnda siz olacaksฤฑnฤฑz’ dedim. Ama tek baลŸฤฑnฤฑza yapamazsฤฑnฤฑz. Bunun iรงin bir kurul oluลŸmalฤฑ. Bu ฤฑsrarฤฑmฤฑzฤฑ devam ettiriyoruz. BakanlฤฑฤŸฤฑn, valiliฤŸin, bรผyรผkลŸehirin, ilรงe belediyesinin, inลŸaat sektรถrรผnรผn, yapฤฑ sektรถrรผnรผn, finans sektรถrรผnรผn, sigorta sektรถrรผnรผn, mahalle temsilcilerinin iรงinde olduฤŸu bir mekanizmadan bahsediyorum. TaslaฤŸฤฑmฤฑzฤฑ da sunduk. Bu acil bir meseledir, akลŸamฤฑ sabahฤฑ bile yok. Bu sistemin ฤฐstanbul iรงin elzem olduฤŸunu defalarca niteledik. Sadece kurul boyutu da yok. ฤฐnsanlarฤฑmฤฑz… Ben รถyle binalar biliyorum ki bina รงรผrรผk. ร‡ok yakฤฑnlarฤฑm var, taลŸฤฑnmฤฑลŸ oradan, binayฤฑ boลŸaltmasฤฑ 3 yฤฑl sรผrdรผ. Bina รงรผrรผkse orayฤฑ boลŸaltmak zorunda.

ฤฐstanbul’da imar barฤฑลŸฤฑ uygulamalarฤฑnda yapฤฑ kayฤฑt belgesi verilen yapฤฑ adedi 317 bin. Reklam filmini gรถsterdiler tekrar hatฤฑrladฤฑk. Birisi kaรงak bir yapฤฑ yaptฤฑฤŸฤฑnฤฑ anlatฤฑyor, ne zaman yaptฤฑฤŸฤฑnฤฑ bile bilmiyor, nasฤฑl yaptฤฑฤŸฤฑnฤฑ hatฤฑrlamฤฑyor. Ona da belge alacaฤŸฤฑnฤฑ sรถylรผyorlar, seviniyor vatandaลŸ. Devlet bunu yapmamalฤฑydฤฑ. Bina sakat, yanlฤฑลŸ yerde, baลŸฤฑna รงรถkecek. Bรถyle bir anlayฤฑลŸla ฤฐstanbul’da hareket edilemez. ฤฐstanbul odaklฤฑ, bu ayฤฑn sonunda kurumlardan, kurullardan, bakanlฤฑktan beklentilerimizi ve รงaฤŸrฤฑlarฤฑmฤฑzฤฑ yapacak bir toplantฤฑyฤฑ da hazฤฑrlฤฑyoruz. KeลŸke ฤฐstanbullulara ‘Huzurla evinizde yatฤฑn, uyuyun’ diyebilsem.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.431746.47070.02%
EURO 53.248953.339-0.02%
JAPON YENฤฐ 3.4623.477-0.17%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.479257.556-0.07%
STERLฤฐN 61.425661.59680.32%
ร‡ฤฐN YUANI 6.84246.84940%
RUS RUBLESฤฐ 0.63410.63560.22%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 63621.09 -0.6249%
Ethereum 1714.75 -1.2246%
Tether USDt 1.00 -0.0057%
BNB 587.19 0.1249%
Solana 73.06 0.1027%
USDC 1.00 0.0012%
XRP 1.13 -1.4556%
Dogecoin 0.08 -0.885%
Toncoin 1.64 0.7138%
Cardano 0.16 -2.0278%
Shiba Inu 0.00 -1.6009%
Avalanche 6.17 -0.3101%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam