ฤฐstanbul Bรผyรผkลehir Belediye Baลkanฤฑ Ekrem ฤฐmamoฤlu, ฤฐstanbul’da ulaลฤฑma yapฤฑlan yรผzde 35’lik zam hakkฤฑnda aรงฤฑklamalarda bulundu. ฤฐmamoฤlu,”ฤฐnanฤฑn maliyetlerin รงok altฤฑnda bir zam yaptฤฑk diyebilirim” dedi.
7. Uluslararasฤฑ CNR Kitap Fuarฤฑโnฤฑn aรงฤฑlฤฑลฤฑ, Bakฤฑrkรถyโdeki CNR Expo ฤฐstanbul Fuar Merkeziโnde gerรงekleลti. Aรงฤฑlฤฑล programฤฑna ฤฐstanbul Bรผyรผkลehir Belediye Baลkanฤฑ Ekrem ฤฐmamoฤlu da katฤฑldฤฑ.
Sรถzcรผ’nรผn haberine gรถre ฤฐmamoฤlu ulaลฤฑm zammฤฑyla ilgili soruya, โVatandaลฤฑmฤฑzฤฑn zamma tepki gรถstermesi kadar doฤal bir ลey yokโ dedi.
Ekrem ฤฐmamoฤlu, sรถyle konuลtu:
-3 yฤฑldฤฑr, 2017โnin Mayฤฑs ayฤฑndan beri zam yapmayan bir ฤฐstanbul ulaลฤฑmฤฑ var. Otobรผslerimiz 3 yฤฑldฤฑr zam yapmฤฑyor ama Tรผrkiyeโdeki bu zam fฤฑrtฤฑnasฤฑna bizim dayanma ลansฤฑmฤฑz yok.
-Yakฤฑt zammฤฑnฤฑ, o tarihten bu tarihe vatandaลlarฤฑmฤฑz biliyor. Bรผtรผn maliyetlerle ilgili bizim yaptฤฑฤฤฑmฤฑz zammฤฑn en az 2 katฤฑ bir artฤฑลla mรผcadele ediyoruz.
-Bizim ลu an yaptฤฑฤฤฑmฤฑz, hizmetimizi sรผrdรผrebilme รงabasฤฑ ama vatandaลฤฑmฤฑzฤฑn yanฤฑnda olma konusundaki รงabamฤฑzdan รถtรผrรผ de inanฤฑn o maliyetlerin รงok altฤฑnda bir zam yaptฤฑk diyebilirim.
-Bugรผnkรผ ekonomik koลullarda vatandaลฤฑmฤฑz haklฤฑ. Elbette ben trajikomik ifadelerde bulunan bazฤฑ siyasilere de gรผlรผmsรผyorum. Sanki Ekrem ฤฐmamoฤluโnun zam yaptฤฑฤฤฑ bir husus tek gรผndem.







