İmamoğlu'dan "Saraçhane'de toplanalım" çağrısı

İmamoğlu'dan "Saraçhane'de toplanalım" çağrısı

İmamoğlu: Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, savcının hakkında siyasi yasak ve hapis talep ettiği davaya ilişkin olarak, "Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum" paylaşımını yaptı. 

İmamoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum." ifadesini kullandı. 

Ne oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın duruşması bugün görülüyor.  Bu duruşmada hakaret suçunu işlediği yönünde karar çıkması ve hapis cezası verilmesi durumunda İmamoğlu’nun siyasi yasaklı hale gelmesi söz konusu olacak. Ancak bunun için verilen kararın kesinleşmesi de gerekiyor.

İmamoğlu'nun avukatları, tanık beyanlarıyla ilgili süre istedi. Hâkim tüm talepleri 'davayı uzatmaya yönelik' diyerek reddetti. İmamoğlu'nun avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için duruşmaya saat 16.00'a kadar ara verildi. CHP'li vekillerin genel başkan yardımcılarıyla durum değerlendirmesi yapacağı öğrenildi.

İlgili Haberler