Akฤฑllฤฑ telefon satฤฑn almak isteyen pek รงok kiลi yurtdฤฑลฤฑndan bu cihazlarฤฑ getirtmeyi tercih ediyor. Her yฤฑl ‘yurt dฤฑลฤฑndan gelen telefon kullanฤฑm izin harcฤฑ’ zamlanฤฑyorken 2023 yฤฑlฤฑnda kullanฤฑcฤฑlarฤฑn รถdemesi gereken รผcret belli oldu.
Dรผnya Gazetesi tarafฤฑndan yayฤฑmlanan rakamlara gรถre 2021 yฤฑlฤฑnda 2 bin 6 TL olan harรง รผcreti 2022 yฤฑlฤฑna gelindiฤinde 2 bin 732 TL oldu. 2023 yฤฑlฤฑnda ise bu rakam tam 6 bin 90 TL’ye kadar รงฤฑkartฤฑldฤฑ. Sรถz konusu harรง bedeli, pek รงok akฤฑllฤฑ telefonun ham รผcretinden daha yรผksek.
Aรงฤฑklanan harรง รผcretlerinin ardฤฑndan sosyal medyada paylaลฤฑmlarฤฑn sayฤฑsฤฑ da arttฤฑ. Kullanฤฑcฤฑlar yeni aรงฤฑklanan รผcretin oldukรงa yรผksek olduฤunu yazdฤฑ.
IMEI kayฤฑt รผcreti, her yฤฑl gรผncelleniyor ve yurtdฤฑลฤฑndan satฤฑn alฤฑnan cihazlarฤฑ kapsฤฑyor.







