IMF: Bankalar etik kuralları çiğnedi

IMF: Bankalar etik kuralları çiğnedi

IMF Başkanı Lagarde: "Bazı saygın şirketler en basit etik kuralların bile çiğnendiği skandallara gömüldü"

A+A-

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, bankacılık endüstrisinin gerekli reformları gerçekleştirmek konusunda oldukça yavaş olduğunu belirterek, endüstrinin halen kısa vadeli karlılığa odaklandığını söyledi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin haberine göre Lagarde, bankacılık endüstrisinin küresel görünümüne ilişkin olarak, "Davranışlarda bir takım değişiklikler olsa da, değişim yeteri kadar derin ve geniş değil. Endüstri uzun vadeli temkinli olmak yerine kısa vadeli karlılığa değer veriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Londra’da düzenlenen bir konferansta da konuşan Lagarde, bankaların daha güvenli bir finansal sistem oluşturmak konusunda “çok yavaş” olduklarını, bankacılık endüstrisinde bazı bankaların bu yavaşlatmayı daha sıkı kuralların uygulanmasını engellemek için yaptığını öne sürdü. 

Lagarde, son dönemde sıklıkla gündeme gelen manipülasyon ve libor skandalına da değinerek, "Bazı saygın şirketler en basit  etik kuralların bile çiğnendiği  skandallara gömüldü" ifadesini kullandı. Lagarde küresel ekonomi için halen iflas etmek için çok büyük olan ve devletlerden kurtarma paketi bekleyen büyük firmaların önemli sorunların başında geldiğini anlattı.

Christine Lagarde açıklamasında, halen sorunlu bankaların ekonomin geleceği için “sistemik risk” oluşturduğunu vurgulayarak, mevcut risklerin önüne geçmek için “daha sert ve sıkı denetimin” gerektiğinin altını çizdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.