IMF Başkanı Lagarde Fransa'da yargılanacak

IMF Başkanı Lagarde Fransa'da yargılanacak

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Bernard Tapie davasında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle Cumhuriyet Adalet Mahkemesi'nde yargılanacak.

A+A-

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Fransa'da maliye bakanı olarak görev yaptığı dönemde ünlü iş adamı Bernard Tapie davasında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle Cumhuriyet Adalet Mahkemesi'nde yargılanacak.

Fransız savcılar, IMF Başkanı Christine Lagarde'ın 1990'lardaki maliye bakanlığı döneminde uluslararası bir ticaret işleminde, Fransız işadamı Bernard Tapie'nin bankalarla olan yasadışı ilişkisini görmezden geldiği iddiaları üzerine inceleme başlatmıştı.

Lagarde, Tapie'ye 400 milyon euro tazminat verilmesi ile ilgili davada oynadığı arabulucu rolüyle suçlanıyor.

Lagarde'ın avukatı Yves Repiquet, karara itiraz ederek, temyize gideceklerini açıkladı. Lagarde suçlu bulunması halinde, hakkında bir yıla kadar hapis ve 15 bin euroya kadar para cezası istenebilecek.

Christine Lagarde basına yaptığı açıklamada, suçsuz olduğunu belirterek, bakan olduğu dönemde her zaman devletin çıkarlarını koruduğunu ve hukukun üstünlüğüne saygı gösterdiğini söyledi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.