IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nu yayınladı

IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nu yayınladı

IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu`nun analitik bölümlerini yayınladı.

A+A-

Uluslararası Para Fonu (IMF) Dünya Ekonomik Görünüm  Raporu'nun Ekim 2017 sayısına ilişkin analitik bölümlerini yayınladı.    "Gelişmiş Ekonomilerdeki Yeni Ücret Dinamikleri: Dinamikler ve  Sonuçlar", "Ekonomi Aktivite Üzerinde Hava Durumu Şoklarının Etkileri: Düşük  Gelirli Ülkeler Nasıl Başa Çıkabilir?" ve "Mali Politikaların Sınır Ötesi  Etkileri: Hala Önemli Mi?" başlıklı üç rapordan oluşan analitik bölümlerde genel  olarak teknik analizlere yer verildi.   Gelişmiş ekonomilerde ücret  artışının 2008 küresel finansal krizinden önceki döneme kıyasla daha düşük olduğu  vurgulanan raporda, ücretlerdeki yavaşlamanın en büyük nedeni olarak işsizliğe ve  emeğin eksik kullanımına işaret edildi. 

Raporda, uygun politikalar sayesinde işsizlik oranının  düşürülebileceği vurgulanırken, ücret artışının yine de baskı altında kalabileceği uyarısında bulunuldu.

KÜRESEL ISINMA VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

Son 40 yılda küresel sıcaklıklardaki artış nedeniyle düşük gelirli ve  sıcak iklimli ülkelerde tarım faaliyetlerinin, yatırımın ve kişi başına üretimin  düşmesinin beklendiği kaydedilen raporda, iç politikalar ve uyum stratejileri  sayesinde iklim şoklarının olumsuz etkilerinin azaltılabileceği belirtildi.

Raporda, düşük gelirli ülkelerin iklim değişikliğine karşı  mücadelesinde uluslararası toplumun kilit rol oynadığının altı çizilirken, iklim  değişikliğinden birçok ülkenin de olumsuz etkilenmesinin beklendiği aktarıldı.  Ancak uluslararası dayanışma sayesinde küresel ısınmanın uzun dönem risklerinin  sınırlandırılabileceği bildirildi.

ÜLKELER ARASINDA MALİ AÇILIM

Dünyanın en büyük ekonomilerindeki ortak mali eylemler sayesinde 2008  finansal krizinden sonra toparlanmanın hızlandığı ifade edilen raporda, ülkeler  arasındaki mali açılım etkilerinin hala önemli olduğu vurgulandı.

Raporda, üretim açığı olmayan bir ülkede meydana gelen mali şok göz  önüne alındığında mali açılımların düşük olduğu kaydedilirken gerileme yaşayan  bir ülkenin mali açılımlardan daha fazla faydalanabileceği de belirtildi.

Ayrıca, mali reformların ülke sınırlarını aşarak geniş etkilerinin  olabileceğine işaret edilen raporda, bu kapsamında ABD'nin kurumlar vergisi  reformuna ve Almanya'da artan kamu yatırımlarına dikkat edilmesi gerektiği  görüşüne yer verildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.