IMF konut krizi için uyardı

IMF konut krizi için uyardı

IMF, konut piyasalarında yeni bir yıkıcı çöküşün yaşanması riskinin kontrol altına alınması için harekete geçilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

A+A-

IMF, konut piyasaları için alarm verdi

IMF, konut piyasalarında yeni bir yıkıcı çöküşün yaşanması riskinin kontrol altına alınması için harekete geçilmesi gerektiği uyarısında bulundu. IMF yayınladığı raporda, konut fiyatlarının bir çok ülkede tarihi ortalamalarının oldukça üzerine çıktığına işaret etti. IMF, ülkelerin konut fiyatlarını kontrol altında tutmak konusunda sınırlı ilerleme göstermelerinin, global konut fiyatlarında artışın ekonomik istikrar için en büyük tehditlerden biri olarak ortaya çıkmasına yol açtığını savundu.

IMF Başkan Yardımcısı Min Zhu, "Konut balonlarını kontrol altına alacak araçlar hala geliştirilme aşamasında, ancak bu harekete geçmemenin bir özrü olamaz. Konut fiyatları ülkelerin büyük çoğunluğunda tarihi ortalamalarının çok üzerinde" değerlendirmesinde bulundu.
 

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.