IMF: Kredilerde kayda değer yavaşlama yok Fed faiz artırımını bitirmez

IMF: Kredilerde kayda değer yavaşlama yok Fed faiz artırımını bitirmez

IMF Başkanı Kristalina Georgieva yaptığı son açıklamada kredilerde ciddi yavaşlama bulunmadığını ve Fed'in faiz artırımını bitirmeyeceğini söyledi.

A+A-

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, bankaların kredilerinde ciddi bir yavaşlama, azalma gözlemlemediklerini belirterek Fed'in faiz artırım trendini sona erdirmesinin muhtemel görünmediğini ifade etti. 

CNBC'ye konuşan Georgieva, "Kredilerde henüz ciddi bir yavaşlama görmüyoruz. Kredilerde biraz yavaşlama var, ancak Fed'in faiz artırımından geri adım atmasına yol açacak büyüklükte değil" dedi. 

Fed Mayıs ayında yayınladığı bir banka raporunda, ABD'deki orta ölçekli finans kuruluşlarında yaşanan sorunların bankaların hane halkı ve işletmelere yönelik kredi standartlarını sıkılaştırmasına neden olması nedeniyle, kredi verenlerin önümüzdeki koşullar konusunda endişeli olduğu uyarısında bulundu.

Fed'in kredi yetkilileri, büyüme tahminlerinin düşmesi, mevduat çıkışlarına ilişkin endişeler ve risk toleransının azalması nedeniyle sorunların önümüzdeki yıl da devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Georgieva CNBC'ye şu sözleri kaydetti: "Son derece belirsiz bir ortamda olduğumuzu ne kadar vurgulasam azdır. Bu nedenle trendlere dikkat edin ve trendlerin değişmesi durumunda çevik olun, uyum sağlayın."

Etiketler : , ,
İlgili Haberler