IMF Temerrüt riskine karşı hazırlanıyor

IMF Temerrüt riskine karşı hazırlanıyor

IMF, Yunanistan'ın temerrüt yaşaması halinde bundan kaynaklanan bulaşma risklerine karşı güney doğu Avrupa ulusal yetkilileriyle bir çalışama yapıyor.

A+A-

IMF'nin üst düzey bir yetkilisi tarafından yapılan açıklamada IMF'nin Yunanistan'ın temerrüt yaşaması halinde bundan kaynaklanan bulaşma risklerine karşı güney doğu Avrupa'nın ulusal yetkilileri ile birlikte bir çalışama yaptığını açıkladı.

Yunan bankaları bazı komşu ülkelerin mali sistemlerindeki büyük oyuncular arasında yer alıyor. Bulgaristan'da National Bank of  Greece SA, Alpha Bank SA, Piraeus Bank SA ve Eurobank Ergasias SA'nın sahip olduğu varlıklar ülkedeki bankacılık sisteminin  varlıklarının yüzde 22'si konumunda bulunuyor. Yunan bankaları ayrıca Romanya, Arnnavutluk ve Sırbistan'da da faaliyetleri bulunuyor.


IMF'nin Avrupa bölümü başkan yardımcısı Jörg Decressin,"Bütün bu ülkelerle görüşme içindeyiz. Bu ülkelerin bulaşma planları hakkında ve ne gibi önlemler alabilecekleri konusunda görüşüyoruz." dedi.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.