IMF'den Avustralya'ya "konut balonu" uyarısı!

IMF'den Avustralya'ya "konut balonu" uyarısı!

IMF: Avustralya konut balonunu ve iklim değişikliğini kontrol altına almak için daha fazlasını yapmalı.

A+A-

IMF, Avustralyalı yetkililerin ısınan konut piyasasını soğutmak ve finansal sisteme yönelik riskleri azaltmak için konut kredisi standartlarını sıkılaştırması gerektiği konusunda uyarırken, aynı zamanda iklim değişikliği konusunda daha fazla eylem çağrısında bulundu.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Avustralya'ya ilişkin düzenli değerlendirmesinde, para ve maliye politikasının zorlu bir koronavirüs karantinası döneminde ekonomiyi desteklemek için teşvik edici kalması gerektiği konusunda uyardı.

Ancak IMF, rekor düzeyde düşük faiz oranlarının ev fiyatlarında ve kontrol altına alınması gereken borçlanmalarda artışa neden olduğunu söyledi.

IMF, "Konut fiyatlarındaki artış, satın alınabilirlik ve finansal istikrar konusunda endişeleri artırıyor. Makro ihtiyati politika sıkılaştırılmalı ve borç verme standartları yakından izlenmelidir." açıklamasını yaptı.

Öne sürülen seçenekler arasında artan faiz hizmet verilebilirliği tamponları ve bankaların borç-gelir ve kredi-değer oranları yüksek olan borçlulara ne kadar borç verebileceğine ilişkin kısıtlamaların yer aldığı belirtildi.