İnan Kıraç hakkında suç duyurusu

İnan Kıraç hakkında suç duyurusu

SPK, İnan Kıraç, Klod Nahum ve Jan Nahum hakkında, bir şirketten alınan hizmete piyasa emsallerine oranla bariz farklı fiyat ödendiği gerekçesiyle suç duyurularının yapılmasına karar verdi

A+A-

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret AŞ nezdinde Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri kapsamında yapılan incelemeler neticesinde, İnan Kıraç, Klod Nahum ve Jan Nahum hakkında suç duyurularının yapılmasına karar verdi.

SPK haftalık bültenine göre Kurul, Karsan tarafından Heksagon Mühendislik ve Tasarım AŞ’den yapılan tasarım ve mühendislik hizmeti alımlarında emsallerine göre bariz şekilde farklı fiyat uygulanması sonucunda, Karsan'ın malvarlığında meydana gelen faiz hariç toplam 8 milyon 174 bin 314 TL tutarındaki azalma nedeniyle İnan Kıraç, Klod Nahum ve Jan Nahum hakkında suç duyurularının yapılmasına karar verdi.

Söz konusu azalmanın giderilmesini teminen suç duyurularının yanında Kurul, 31 Aralık  2010 tarihinden itibaren işletilecek kanuni faizi ile 226 bin 252 TL'nin, 31 Aralık 2011 tarihinden itibaren işletilecek kanuni faizi ile 4 milyon 44 bin 396 TL'nin, 31 Aralık 2012 tarihinden itibaren işletilecek kanuni faizi ile 3 milyon 903 bin 666 TL'nin, Heksagon Mühendislik ve Tasarım AŞ nezdinde takip ve tahsil edilmesi için gerekli işlemlerin yapılması hususunda Karsan'ın uyarılmasına karar verdi. Ayrıca, söz konusu tutarların yasal faizleri ile Karsan'a ödenmesi hususunda ise Heksagon Mühendislik ve Tasarım AŞ'yi uyardı.

Ayrıca, bu azalma sonucunda varsa zarara uğrayan yatırımcıların, genel hukuk hükümleri çerçevesinde yasal koşulların oluşması halinde, mevzuata aykırılık teşkil eden bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan Karsan yöneticileri aleyhine dava açabileceklerini bildirdi. Kurul, söz konusu hususta Karsan ortaklarının bilgilendirilmesini teminen konunun şirket tarafından yapılacak ilk genel kurul toplantısının gündemine alınmasının Karsan'dan istenmesine karar verdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.