CHP’nin cumhurbaลkanฤฑ adayฤฑ Muharrem ฤฐnce, “Seรงimi kazanฤฑrsam yardฤฑmcฤฑlar iรงin kafamdan geรงen isimler var. รyle devasa hak verilmiล ki ben zaten bu yetkilerin bazฤฑlarฤฑnฤฑ kullanmayacaฤฤฑm. Kullanamam, korkarฤฑm. Gรผnahฤฑ, vebali var. Bรถyle bir yetki verilmez” dedi.
DHA’nฤฑn aktardฤฑฤฤฑna gรถre; ฤฐnce, Meral Akลener’in ikinci tura kalmasฤฑ halinde tutumunun ne olacaฤฤฑ ile ilgili soruya ise “Beni yardฤฑmcฤฑsฤฑ yaparsa olurum. Hiรง รถyle bir kompleksim yok benim. Otobรผsรผn รผstรผne binerim, karฤฑล karฤฑล Tรผrkiye’yi gezerim seรงilmesi iรงin. Biz memleket derdindeyiz, Muharrem ฤฐnce’ye koltuk aramฤฑyoruz” dedi.
Dรผn akลam saatlerinde Hakkari’den Trabzon’a gelen CHP’nin cumhurbaลkanฤฑ adayฤฑ ve Yalova Milletvekili Muharrem ฤฐnce, bu sabah kentteki sivil toplum kuruluลu temsilcileri, รผyeleri ve partililerle dรผzenlenen kahvaltฤฑda bir araya geldi. Burada konuลan Muharrem ฤฐnce, 24 Haziranยดdaki seรงimleri kazanmasฤฑ halinde hayata geรงirmeyi planladฤฑฤฤฑ projelerini anlattฤฑ.
Tรผrkiye ekonomisine doping verildiฤini ve bu dopingin yan etkileri ile zararlarฤฑnฤฑn ortaya รงฤฑktฤฑฤฤฑnฤฑ belirten ฤฐnce, “ลekeri, kolesterolรผ yรผkselmiล bir รผlkede doktor artฤฑk tedavi edemiyor. 16 senedir aynฤฑ doktor. Yapฤฑlacak tek iล var. Bu doktoru deฤiลtireceฤiz yoksa hasta รถlecek. Ekonomi dรผzgรผnse eฤer iลler iyiye gidiyorsa, รงocuklarฤฑmฤฑzฤฑn iล bulmasฤฑ gerekmez mi? Ama ne yazฤฑk ki bunlarฤฑn hiรงbirisi olmuyor. Ama bir bakฤฑyorsun, 2017 yฤฑlฤฑnda bรผyรผme 7,4. Peki 2012’de 2,1 bรผyรผmรผลรผz. 2013’te 4,2 bรผyรผmรผลรผz, 2014’de 2,9, 2015’te 4 bรผyรผmรผลรผz, 2016’da yรผzde 2,9 bรผyรผmรผลรผz. Yani 2012’den bu yana yรผzde 2’ler, 4’ler arasฤฑndaki bรผyรผme. Ne oldu da 2017’de yรผzde 7,4’e รงฤฑktฤฑ? Neden bรถyle oldu, ona bakmamฤฑz lazฤฑm. Tek sebebi var; Ekonomiye doping yapฤฑldฤฑ. Doping doฤal olmayan bir ลeydir. Bir ata doping yapฤฑldฤฑฤฤฑnda o atฤฑn yarฤฑลฤฑ iptal edilir” diye konuลtu.
“EKONOMฤฐK KRฤฐZ KAPIDA BEKLฤฐYOR”
Ana projelerinin รผretken ve adil bir ekonomik yapฤฑ olduฤunu vurgulayan ฤฐnce, sรถzlerini ลรถyle sรผrdรผrdรผ:
“Doping zararlฤฑdฤฑr ve yan etkileri vardฤฑr. Bir an iรงin sizi baลarฤฑya gรถtรผrรผyormuล gibi yapsa da doping saฤlฤฑฤฤฑnฤฑzฤฑ bozar. Bu doping ise kredi garanti fonudur. Ne oldu; bazฤฑ mallarda รTV indirimi yaptฤฑlar, baลka bir ลeyle inลaat yatฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑ pompaladฤฑlar. Ama dopingin yan etkisi ortaya รงฤฑkmaya baลladฤฑ. Bรผyรผme 7,4 derken, enflasyon azdฤฑ, Dรถviz yรผkseldi ve yรผksek cari aรงฤฑk oluลtu. Bozulan mali dรผzenle birlikte artan bir bรผtรงe aรงฤฑฤฤฑ oluลtu. Doktor hastaya doping ilaรงlarฤฑnฤฑ verdi, hฤฑzlฤฑ koลtu ama kalp krizi kapฤฑda bekliyor. Ekonomimizi de ekonomik kriz kapฤฑda bekliyor. Bรถyle bir รผlke yรถnetilme olmaz. Bu รผlkeyi รงaฤdaล รผlkelerde olduฤu gibi hep birlikte yรถneteceฤiz. Ana projemiz, รผretken ve adil bir ekonomik yapฤฑ. En bรผyรผk sorun, gelir adaletsizliฤi. Bunu รงรถzeceฤiz.”
“BANA GAZ VERMEYฤฐN”
Hedefleri arasฤฑnda Tรผrkiye’de 100 bin bilgisayar mรผhendisi yetiลtirmek olduฤunu da aktaran ฤฐnce, terรถrle her ne olursa olsun amansฤฑz bir ลekilde mรผcadele edeceklerini de belirtti. Konuลmasฤฑ sฤฑrasฤฑnda salondan bir kiลinin iktidara yรถnelik eleลtiri getirmesi รผzerine ฤฐnce, “Aฤabey bana gaz verme. Zaten gaz veriliyor. Bir sรผrรผ dava var baลฤฑmda. Bana gaz vermeyin gรถzรผnรผzรผ seveyim. Zaten gaz var yeterince” karลฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑ verdi. ฤฐnce’nin sรถzleri salonda alkฤฑลlandฤฑ ve gรผlรผลmelere neden oldu.
“KAFAMDAN GEรEN ฤฐSฤฐMLER VAR”
Toplantฤฑda, seรงimde kazanmasฤฑ halinde yardฤฑmcฤฑlarฤฑnฤฑn kimlerden oluลacaฤฤฑ yรถnรผnde bir soru รผzerine de konuลan ฤฐnce, “Yardฤฑmcฤฑlar iรงin kafamdan geรงen isimler var tabii ki. รyle devasa hak verilmiล ki Cumhurbaลkanฤฑna, ben zaten bu yetkilerin bazฤฑlarฤฑnฤฑ kullanmayacaฤฤฑm. Kullanamam korkarฤฑm. Gรผnahฤฑ, vebali var. Mesela bรผtรงeyi Meclis’te milletvekilleriyle birlikte yapacaฤฤฑm. Bunu Tayyip Erdoฤan da yapmamalฤฑ ben de yapmamalฤฑyฤฑm. Bu yanlฤฑลtฤฑr. Bรถyle bir yetki verilmez. Bu yetkileri nasip olursa millete anlatacaฤฤฑm, Meclis’e ve milletvekillerine bilgi vereceฤim” dedi.
“BENฤฐ YARDIMCISI YAPARSA OLURUM”
ฤฐYฤฐ Parti Genel Baลkanฤฑ Meral Akลener’in ikinci tura kalmasฤฑ halinde kendilerinin tutumu ne olacaฤฤฑ sorulan ฤฐnce, ลu yanฤฑtฤฑ verdi:
“Beni yardฤฑmcฤฑsฤฑ yaparsa olurum. Hiรง รถyle bir kompleksim yok benim, hiรง dรผลรผnmeden, beni yardฤฑmcฤฑsฤฑ yaparsa olurum. Otobรผsรผn รผstรผne binerim, karฤฑล karฤฑล Tรผrkiye’yi gezerim seรงilmesi iรงin. Biz memleket derdindeyiz, Muharrem ฤฐnce’ye koltuk aramฤฑyoruz biz. Ama ลundan emin olun: Ben รถyle bir kadro ve ekiple, รถyle bir liyakat sahibi insanlarla yรถneteceฤim ki bu รผlkeyi, demokrasi gelecek. รnce demokrasi. Ben salona girdiฤimde ayaฤa kalkmayan bir yargฤฑรงlar istiyorum. Ayaฤa kalmayacak. รay toplayan, dรผฤme ilikleyen yargฤฑรง istemiyorum ben. รnce yargฤฑdan baลlayacaฤฤฑz. ‘Tayyip Erdoฤan’ฤฑ yargฤฑlayacak mฤฑsฤฑnฤฑz?’ Hayฤฑr. Bu yargฤฑnฤฑn gรถrevidir. Baฤฤฑmsฤฑz, tarafsฤฑz adil bir yargฤฑ dรผzenini hep birlikte kurarฤฑz, sonra beni de o yargฤฑlayabilir, Erdoฤanยดฤฑ da, sizi de yargฤฑlayabilir. Kimse bu รผlkenin mahkemelerine gรผvenmiyor. Bizim kuracaฤฤฑmฤฑz bu dรผzende Erdoฤan da rahat edecek. Gelecek Rize’ye, รงayฤฑnฤฑ iรงecek.”
Olaฤanรผstรผ Hal (OHAL) ile ilgili soru รผzerine Muharrem ฤฐnce, seรงilmesi halinde OHAL’i hiรง beklemeden hemen kaldฤฑracaฤฤฑnฤฑ sรถyledi. Konuลmasฤฑ sonrasฤฑ CHP Milletvekili Aday Adayฤฑ ฤฐsmet Baลar, ฤฐnce’ye รงay รผreticilerinin yaลadฤฑฤฤฑ sฤฑkฤฑntฤฑlara dikkat รงekmek iรงin Rize’de toplanan รงay filizlerini hediye etti.
Beraberindeki eลi รlkรผ ฤฐnce ile otobรผsten kentteki vatandaลlarฤฑ selamlayan Muharrem ฤฐnce, Rizeยดye geรงti.







