İnce'den Erdoğan'a Merkez Bankası çağrısı

İnce'den Erdoğan'a Merkez Bankası çağrısı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem ince, dolar kurundaki rekor yükselişe ilişkin olarak açıklamada bulundu

A+A-

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Merkez Bankası'nın bağımsız politika uygulamasına müdahale etmeyin" çağrısında bulundu.

İnce, Erzincan'da yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Tarihi bir çağrı yapacağım. Sayın Erdoğan, size sesleniyorum. Lütfen size yanlış bilgiler veren danışmanlarınızı, ekonomiyle ilgili kurmaylarınızı lütfen gözden geçirin, size yalan söyleyenleri bir an önce etrafınızdan uzaklaştırın" dedi.

İnce, "Buraya gelmeden ekonomi kurmaylarımla toplantı yaptım. Doları durduramazlarsa hep birlikte batacağız. Erdoğan'a tarihi bir çağrı yapacağım. Döviz kurları artıyor, bu bize daha yüksek enflasyon ve faiz olarak geri dönecek. Bu tehlikeyi bertaraf etmek için sayın Erdoğan size sesleniyorum, size çağrımdır. Size yanlış bilgi veren 
ekonomi danışmanlarınızı gözden geçirin, size yalan söyleyenleri yanınızdan uzaklaştırın. Merkez Bankası'nın bağımsız politika uygulamasına müdahale etmeyin. Acil olmayan kamu yatırımlarının erteleneceğini piyasalarla paylaşınız. Şu anda piyasalarda bu bir söylenti var, bunu ortadan kaldırınız. Kambiyo gibi uygulamaların TL'ye çevirileceğine dair çağ dışı yöntemlerin uygulanmayacağını piyasaya söyleyin" diye konuştu. 

Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.