200’den fazla dรผnya teknoloji devinin distribรผtรถrlรผฤรผnรผ yapan Index Grup ลirketlerinden ฤฐndeks Bilgisayar, 2020 mali sonuรงlarฤฑnฤฑ ve 2021 yฤฑlฤฑ hedeflerini aรงฤฑkladฤฑ. ฤฐndeks Bilgisayar, 2020 yฤฑlฤฑnda 143 milyon TL net kรขr elde etti.
Tรผrkiye’nin lider biliลim teknolojileri daฤฤฑtฤฑm grubu Index Grup’un halka aรงฤฑk ลirketlerinden ฤฐndeks Bilgisayar, 2020 mali sonuรงlarฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ. Buna gรถre ลirket, satฤฑลlarฤฑnฤฑ 2019’a gรถre yรผzde 93 oranฤฑnda arttฤฑrฤฑrken, net kรขrฤฑnฤฑ ise yรผzde 55 oranฤฑnda yรผkseltti. ฤฐndeks Bilgisayar’ฤฑn 2021 satฤฑล hedefi 12 milyar TL’yi aลmak.
Index Grup’un 2021’de hedefi: 12 milyar TL’yi aลmak
Index Grup’un 2021 yฤฑlฤฑndaki hedeflerini paylaลan Index Grup Yรถnetim Kurulu Baลkanฤฑ Erol Bilecik ลunlarฤฑ sรถyledi: โ2020’de pandemi sebebiyle iล, eฤitim ve sosyal yaลamฤฑn merkezi evlere taลฤฑndฤฑ. Bu durum, hayatฤฑn sรผrekliliฤini saฤlamak iรงin teknoloji sektรถrรผnรผn kritik รถnemini ortaya รงฤฑkardฤฑ. Gerek kiลisel gerek kurumsal boyutta hemen herkes dijital dรถnรผลรผmรผn รถnemini kavrayarak, bu deฤiลimin bir parรงasฤฑ oldu. Bu aรงฤฑdan bakฤฑldฤฑฤฤฑnda, teknoloji sektรถrรผnde faaliyet gรถsteren tรผm paydaลlar gibi bizim de ticari olarak oldukรงa verimli bir sรผreรง yakaladฤฑฤฤฑmฤฑzฤฑ sรถyleyebiliriz. Index Grup olarak distribรผtรถrlรผฤรผnรผ yaptฤฑฤฤฑmฤฑz mevcut markalarฤฑmฤฑzda artan pazar paylarฤฑmฤฑz ve yeni markalarฤฑmฤฑzฤฑn ciro geliลimine katkฤฑsฤฑyla sektรถr bรผyรผmesinin รผzerinde รงok ciddi bir bรผyรผme saฤladฤฑk.
Aลฤฑlama ve ilaรง konusundaki รงalฤฑลmalarฤฑn sonucu olarak 2021 yฤฑlฤฑnda kademeli olarak eski iล dรผzenlerine dรถnรผlmeye baลlama beklentisi olsa da, uzaktan eriลimin รงok uzun bir sรผre hayatฤฑmฤฑzฤฑn รถnemli bir parรงasฤฑ olarak kalacaฤฤฑnฤฑ sรถyleyebiliriz. Bu nedenle 2021 yฤฑlฤฑnda ve sonrasฤฑnda da, kiลisel bilgisayarlar baลta olmak รผzere birรงok teknoloji รผrรผnรผnรผn ticaretinde bรผyรผmenin devam etmesini bekliyoruz.
BT pazarฤฑnda faaliyet gรถsteren distribรผtรถr bir grup olarak, daimi yatฤฑrฤฑmฤฑmฤฑz olan, daฤฤฑtฤฑmฤฑnฤฑ yaptฤฑฤฤฑmฤฑz marka sayฤฑsฤฑnฤฑ ve รผrรผn รงeลitliliฤini arttฤฑrmaya 2021’de de devam edeceฤiz. Hedefimiz; mevcut kontrat sayฤฑmฤฑzฤฑ, gรผรงlรผ markalarla uzun vadeli iลbirliฤi yaparak arttฤฑrmak ve pazar payฤฑmฤฑzฤฑ sรผrekli olarak yรผkseltmeye รงalฤฑลmaktฤฑr. Aynฤฑ zamanda, kanal ekosistemimizi รผlkemizin dijital dรถnรผลรผmรผnde daha etkin kullanabileceฤimiz bir 2021 yฤฑlฤฑ hedefliyoruz.
Bu yฤฑl yatฤฑrฤฑm yapacaฤฤฑmฤฑz alanlar; IT daฤฤฑtฤฑm รผrรผnleri, akฤฑllฤฑ cep telefonlarฤฑ, networking รผrรผnleri, 3S ลeklinde adlandฤฑrdฤฑฤฤฑmฤฑz Software, Storage ve Server รผrรผnleri, aksesuarlar, akฤฑllฤฑ ev teknolojileri, 3D printing, robot teknolojileri, giyilebilir teknolojiler, IOT รผrรผnleri ve bulut teknolojileri olacak. Bunun yanฤฑ sฤฑra odaklanacaฤฤฑmฤฑz iล alanlarฤฑ ลunlardฤฑr:
โข Kanalฤฑmฤฑzla birlikte yeni bir iล modeli geliลtirme amacฤฑyla; dรผnyanฤฑn yeni รถdeme aracฤฑ olma yolunda yรผkselen bir trend olan kripto para ile ilgileniyoruz.
โข ฤฐล ortaklarฤฑmฤฑzฤฑn deฤiลen lojistik ihtiyaรงlarฤฑna yรถnelik รงรถzรผmler sunma รถnceliฤimiz her zaman var. Halihazฤฑrda hem geleneksel satฤฑล kanallarฤฑmฤฑzdaki iล ortaklarฤฑmฤฑzฤฑn hem de pandemiyle birlikte hฤฑzlanan online ticarete yรถnelik olarak elektronik satฤฑล platformlarฤฑ รผzerinden ticaret yapan iล ortaklarฤฑmฤฑzฤฑn lojistik ihtiyaรงlarฤฑyla ilgili verdiฤimiz hizmetleri geliลtirmeye ve รงeลitlendirmeye devam edeceฤiz.
โข Bu sene, kurumsal teknoloji projelerinin finansmanฤฑnda yeni bir yapฤฑlanma yatฤฑrฤฑmฤฑ yapacaฤฤฑz.
โข Ayrฤฑca, 2021 yฤฑlฤฑ iรงinde hedef ve amaรงlarฤฑmฤฑza uygun olacak StartUP firmalarฤฑnฤฑ desteklemek iรงin bir ลirket yatฤฑrฤฑmฤฑ yapacaฤฤฑz.
Bรผtรผn bu yatฤฑrฤฑmlarฤฑmฤฑzla her yฤฑl olduฤu gibi gรผรงlรผ, karlฤฑ ve verimli bir ลekilde bรผyรผmeye devam edeceฤiz. รรผnkรผ ลunu biliyoruz ki hayatฤฑn her alanฤฑnฤฑn hฤฑzla dijitalleลtiฤi yeni dรผnyada, gerek kurumlar gerek รผlkeler iรงin rekabetin kozu artฤฑk teknolojidir.โ
Rakamlarla Index Grup ลirketleri
ฤฐndeks Bilgisayar
Haziran 2004’te halka arzฤฑ gerรงekleลen ฤฐndeks Bilgisayar’ฤฑn 2020 yฤฑlฤฑ mali sonuรงlarฤฑ ลu ลekilde:
โข 2020 yฤฑl sonu sonuรงlarฤฑna gรถre konsolide net satฤฑลฤฑ 10,3 milyar TL olarak gerรงekleลti.
โข Brรผt kรขr rakamฤฑ 385,7 milyon TL, konsolide net kรขr ise 143,3 milyon TL olarak gerรงekleลti.
โข 2021 yฤฑlฤฑ konsolide hedefi yรผzde 17 bรผyรผme ile 12 milyar TL’yi aลmaktฤฑr.
Datagate Bilgisayar
2006 yฤฑlฤฑnฤฑn ลubat ayฤฑnda halka arzฤฑ gerรงekleลen ve ฤฐndeks Bilgisayar’ฤฑn baฤlฤฑ ortaฤฤฑ olan ลirketi Datagate’in (DGATE) 2020 yฤฑlฤฑ konsolide sonuรงlarฤฑ ise ลu ลekilde:
โข 2020 yฤฑlฤฑ sonuรงlarฤฑna gรถre konsolide net satฤฑลฤฑ 1,7 milyar TL.
โข Konsolide brรผt kรขrฤฑ 77 milyon TL.
โข Konsolide net kรขrฤฑ 25,1 milyon TL.
Despec Bilgisayar
2010 yฤฑlฤฑnฤฑn kasฤฑm ayฤฑnda halka arzฤฑ gerรงekleลen ve Datagate Bilgisayar’ฤฑn iลtiraki olan Despec’in (DESPC) 2020 yฤฑlฤฑ sonuรงlarฤฑ ise ลu ลekilde:
โข 2020 yฤฑlฤฑ sonuรงlarฤฑna gรถre net satฤฑลฤฑ 658,6 milyon TL.
โข Brรผt kรขrฤฑ 36,6 milyon TL.
โข Net kรขrฤฑ 20,3 milyon TL.







