İnfo Yatırım Astor Enerji için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

İnfo Yatırım Astor Enerji için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

İnfo Yatırım, ASTOR-Astor Enerji için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı. İşte o rapor...

A+A-

İnfo Yatırım, ASTOR-Astor Enerji için hedef fiyatını 181 TL, tavsiyesini "al" olarak belirleyerek öneri listesine aldı. Raporda şu satırlara yer verildi:

Astor için aşağıdaki varsayımları kullanarak dolar cinsinden İNA analizine dayanarak değer tespiti gerçekleştirdik: %7,5 risksiz oran, %5,5 özsermaye risk primi, 0,9x beta, %11,2 ağırlıklı ortalama sermaye maliyetine yol açan %8,5 borç maliyeti ve %2,5 nihai büyüme oranı. %7,5 risksiz faiz oranı varsayımımız, son altı ayda ortalama %4,5 olan ABD 10 yıllık faiz oranlarına ve 300 baz puan olan bir aylık ortalama Türkiye 5 yıllık CDS'ne dayanmaktadır.

Aynı zamanda bir aylık ortalama Türkiye 10 yıllık ABD Doları cinsinden Eurobond faiz oranları ile de uyumludur. Türkiye için özsermaye risk primini, risk profiline uygun olarak %5,5 olarak belirledik. Beta için halka arzdan bu yana Astor'un gerçekleşen betası olan 0,9x'i kullandık. Borç maliyetini risksiz getiri üzerine 100 baz puan olarak belirledik. Borç oranı olarak ise 2024E ile 2030E arasında ortalama %20 borç ağırlığı öngörüyoruz.

Uç değer büyüme için, sektörün hacim/fiyatlandırma performansı/görünümü göz önüne alındığında ihtiyatlı olabilecek %2,5'lik bir büyüme oranı baz aldık. Hedef değerimize araç şarj istasyonlarının ve 200MW güneş enerjisi lisansının defter değerini de ekliyoruz. İNA analizimiz, %93 artış potansiyeli ile 181,00 TL hisse hedef fiyatına işaret ediyor. Bu nedenle Astor değerlendirmemizi AL notu ile sonuçlandırıyoruz. 


Yedi aracı şirket AKBNK hisseleri için hedef fiyatlarını açıkladı

Yedi aracı şirket AKBNK hisseleri için hedef fiyatlarını açıkladı

Yedi aracı kurumun Akbank AKBNK hisse değerlendirmeleri açıklandı.

İş Yatırım'ın 17 Mayıs'ta hareketli olmasını beklediği 6 hisse

İş Yatırım'ın 17 Mayıs'ta hareketli olmasını beklediği 6 hisse senedi

İş Yatırım'ın 17 Mayıs'ta hareketli olmasını beklediği 6 hisse senedi hangisi, BIST 100 endeksinin teknik destek ve direnç seviyeleri ne

Deniz Yatırım 2 hisse için "AL" önerisi verdi

Deniz Yatırım 2 hisse için "AL" önerisi verdi

Deniz Yatırım, BIGCH-BigChefs ve KMPUR-Kimpur hisseleri için hedef fiyat tavsiyesini açıkladı

İlgili Haberler