ฤฐngiltere Baลbakanฤฑ Boris Johnson ve Maliye Bakanฤฑ Rishi Sunak, koronavirรผs testi pozitif olan bir kiลiyle temasa geรงmeleri nedeniyle kendilerini karantinaya aldฤฑ. Yapฤฑlan aรงฤฑklamada, iki ismin รงalฤฑลmalarฤฑna devam edecekleri ve temel devlet iลlerini yรผrรผtecekleri belirtildi.
ฤฐngiltere Saฤlฤฑk Bakanฤฑ Sajid Javid’in Kovid-19 testi pozitif รงฤฑkmฤฑลtฤฑ.
Javid, Twitter’dan yaptฤฑฤฤฑ paylaลฤฑmda, “Bu sabah Kovid-19 test sonucum pozitif รงฤฑktฤฑ. PCR sonucumu bekliyorum ama รงok ลรผkรผr ki aลฤฑlarฤฑmฤฑ oldum ve belirtiler hafif.” aรงฤฑklamasฤฑnda bulundu.
Bakan Javid, henรผz Kovid-19 aลฤฑlarฤฑnฤฑ yaptฤฑrmayanlara, aลฤฑ olmalarฤฑ รงaฤrฤฑsฤฑnda bulundu.
Johnson, รผlkede Kovid-19 vakalarฤฑnฤฑn oldukรงa hฤฑzlฤฑ yรผkseldiฤine ve hastaneye baลvurularda da artฤฑล olduฤuna dikkati รงekerek “Bu salgฤฑn bitmekten รงok uzak ve 19 Temmuz’a kadar gรผnde 50 bin vaka gรถrebiliriz.” ifadesini kullanmฤฑลtฤฑ.
รlkede Cumartesi gรผnรผ bildirilen gรผnlรผk vaka sayฤฑsฤฑ 54 bin 674 ile 6 ayฤฑn en yรผksek seviyelerinde seyretmeye devam etmiลti.







