İngiltere, Brexit sonrası iki kat hızlı büyüme bekliyor

İngiltere, Brexit sonrası iki kat hızlı büyüme bekliyor

İngiltere Maliye Bakanı Sajid Javid, Avrupa Birliği'nden ayrılıktan sonra ekonomik büyümeyi ikiye katlamayı amaçladıklarını ancak AB kurallarına bağlı kalmak isteyen büyük imalatçı sektörlere  destek olmayacaklarını söyledi.

A+A-

İngiltere Maliye Bakanı Sajid Javid, Avrupa Birliği'nden ayrılıktan  sonra ekonomik büyümeyi aşağı yukarı ikiye katlamayı amaçladıklarını,  ancak AB kurallarına bağlı kalmak isteyen büyük imalatçı sektörlere  destek olmayacaklarını söyledi.

Davos'ta düzenlenecek Dünya Ekonomik Forum öncesinde Financial Times'a  konuşan Javid, İngiltere'nin Brexit sonrası için ticaret görüşmelerinde,  bazı işletmelerin görmek istediklerinin aksine AB kurallarına bağlı  kalma taahhüdü vermeyeceğini ifade etti.

Javid, "AB ile kuralların uyumlaştırılması, AB kurallarının uygulanması  olmayacak. Ortak pazar içinde yer almayacağız ve gümrük birliği içinde  olmayacağız. Bunu bu yılın sonuna kadar yapacağız" diye konuştu.

Britanya Ticaret Odası (BCC) işletmelerin hükümetin Brexit'e  pragmatik yaklaşmasını istediklerini, hükümetin planları konusunda açık  olmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etmişti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.