ฤฐngiltere’nin yeni tip koronavirรผs (Kovid-19) aลฤฑsฤฑnฤฑn 2 dozunu yaptฤฑran Avrupa Birliฤi (AB) ve ABD vatandaลlarฤฑna karantina zorunluluฤunu kaldฤฑracaฤฤฑ bildirildi.
Aralarฤฑnda bakanlarฤฑn da yer aldฤฑฤฤฑ “Kovid-19 Operasyon Komitesi” bugรผn uluslararasฤฑ seyahat kฤฑsฤฑtlamalarฤฑnฤฑn hafifletilmesini gรถrรผลtรผ.
Toplantฤฑda alฤฑnan karara gรถre, iki doz aลฤฑsฤฑnฤฑ yaptฤฑrmฤฑล AB ve ABD vatandaลlarฤฑ ฤฐngiltere’de zorunlu olan karantinadan muaf tutulacak, รผlkeye giriลlerde AB vatandaลlarฤฑndan โYeลil geรงiล kartฤฑโ, ABD vatandaลlarฤฑndan ise aลฤฑ kartlarฤฑnฤฑ gรถstermeleri istenecek.
Uluslararasฤฑ seyahatlerde “Trafik Iลฤฑฤฤฑ Sistemi”
ฤฐngiltere, รผlkeleri aลฤฑlama oranlarฤฑ, vaka sayฤฑlarฤฑ ve yeni tรผrlerin yaygฤฑnlฤฑฤฤฑna baฤlฤฑ olarak “yeลil”, “sarฤฑ” ve “kฤฑrmฤฑzฤฑ” olmak รผzere 3 gruba ayฤฑrฤฑyor ve “trafik ฤฑลฤฑฤฤฑ sistemi” adฤฑ verdiฤi listeyi 3 haftada bir gรผncelliyor.
Buna gรถre, “kฤฑrmฤฑzฤฑ” listedeki รผlkelerden ฤฐngiltere’ye gelecek ฤฐngiliz vatandaลlarฤฑ ve รผlkede oturum iznine sahip olanlar, hรผkรผmetin belirlediฤi ve รผcretlerini kendilerinin รถdeyeceฤi otellerde 10 gรผn zorunlu karantinada kalฤฑyor.
“Sarฤฑ” listedeki รผlkelerden gelenler ise kendi belirledikleri adreste 10 gรผn bireysel karantinada kalฤฑyor ve bu kiลiler karantinanฤฑn 2. ve 8. gรผnlerinde รผcretli PCR testi yaptฤฑrฤฑyor.
“Yeลil” listede yer alan รผlkelerden ฤฐngiltere’ye seyahat edeceklere ise karantina uygulanmฤฑyor ve bu kiลilerden son 72 saat iรงerisinde yaptฤฑrdฤฑklarฤฑ PCR testi sonucu talep ediliyor.
ฤฐngilizlerin tatile gittiฤi รผlkeler arasฤฑnda รถn sฤฑralarda yer alan ฤฐspanya, ฤฐtalya, Portekiz ve Yunanistan “sarฤฑ listede”, Tรผrkiye “kฤฑrmฤฑzฤฑ listede” bulunuyor.







