İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

İngiltere Merkez Bankası(BoE), faiz oranı ve varlık alım programını değiştirmedi

A+A-

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Para Politikası Komitesi bugün yaptığı toplantıda, 12 Aralık'ta yapılan seçimlerin sonuçlarının işletmeler ve hanehalkları için Brexit belirsizliğini ortadan kaldırıp  kaldırmayacağını söylemek için henüz çok erken olduğunu belirterek,  para politikasında değişikliğe gitmedi.

BoE PPK üyelerinden ikisi global büyümedeki yavaşlamaya ve istihdam piyasasının kötüleşmekte olduğu endişelerine işaret ederek alınan karara  muhalefet ederek faiz indirimi istediler. Ancak diğer üyeler bekle ve göre yaklaşımının benimsenmesi taraftarı oldular.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Son yurt içi siyasi gelişmeler  sonrasında şirketler ve hanehalkları arasında hangi politika  belirsizliklerinin azaldığına dair henüz kanıt yok" ifadeleri yer aldı. Açıklamada, global büyümenin istikrar kazanmaması veya Brexit  belirsizliklerinin değişmeden kalması halinde para politikasının Britanya'da GSYH büyümesi ve enflasyonda beklenen toparlanmayı güçlendirmesi gerekebileceği belirtildi. Bununla beraber BoE, risklerin  gerçekleşmemesi ve ekonominin beklendiği gibi büyümesi halinde borçlanma  maliyetlerinin kademeli bir hızla ve sınırlı şekilde artırılmasının gerekebileceğini de vurguladı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, BoE uzlanlarının 2019 dördüncü çeyrek için GYH büyüme tahminlerini yüzde 0,2'den 0,1'e indirdikleri de  belirtildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.