İngiltere'de büyüme son 6 yılın en iyisi

İngiltere'de büyüme son 6 yılın en iyisi

İngiltere ekonomisi, 2013'ün son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 0,7 oranında büyüme kaydederek 2007'den beri en yüksek ekonomik büyümeye ulaştı.

A+A-

Ulusal İstatistik Ofisi (ONS)  İngiltere ekonomisinin 2013'ün son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,7 oranında büyüme kaydederek 2007'den beri en yüksek büyümeye ulaştığını açıkladı. 

ONS'nin yazılı açıklamasında, İngiltere ekonomisinin geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,7 oranında büyüdüğünü, yıllık büyümenin de yüzde 1,9 oranına yükseldiğini belirtti. 

Üretim geçen yılın son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla dört ana sektörün üçünde büyüme gösterdi. Üretim, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla tarımda yüzde 0,5, imalatta  yüzde  0,7 ve hizmet sektöründe yüzde 0,8 büyüme kaydetti. Öte yandan, İngiltere'de inşaat sektörü geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,3 oranında daraldı. 

ONS'nin Başekonomisti Joe Grice, "Ekonominin birçok alanında büyümeyi gördük" dedi.  ONS, aralık ayında 2013 yılı için ekonomik büyüme tahminini yüzde 0,6 'dan yüzde 1,4'e yükseltmişti. ONS İngiltere'nin 2014 yılın ekonomik büyümesinin ise yüzde 2,4 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyor.

İngiltere'de geçen hafta açıklanan işsizlik verilerinde de işsizlik oranının yüzde 7,1'e gerilediği görülmüştü.

Bu haber toplam 2116 defa okunmuştur

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.