Ulusal ฤฐstatistik Ofisi (ONS) ฤฐngiltere ekonomisinin 2013’รผn son รงeyreฤinde bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre yรผzde 0,7 oranฤฑnda bรผyรผme kaydederek 2007’den beri en yรผksek bรผyรผmeye ulaลtฤฑฤฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ.
ONS’nin yazฤฑlฤฑ aรงฤฑklamasฤฑnda, ฤฐngiltere ekonomisinin geรงen yฤฑlฤฑn son รงeyreฤinde yรผzde 0,7 oranฤฑnda bรผyรผdรผฤรผnรผ, yฤฑllฤฑk bรผyรผmenin de yรผzde 1,9 oranฤฑna yรผkseldiฤini belirtti.
รretim geรงen yฤฑlฤฑn son รงeyreฤinde bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine kฤฑyasla dรถrt ana sektรถrรผn รผรงรผnde bรผyรผme gรถsterdi. รretim, geรงen yฤฑlฤฑn son รงeyreฤinde bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine kฤฑyasla tarฤฑmda yรผzde 0,5, imalatta yรผzde 0,7 ve hizmet sektรถrรผnde yรผzde 0,8 bรผyรผme kaydetti. รte yandan, ฤฐngiltere’de inลaat sektรถrรผ geรงen yฤฑlฤฑn son รงeyreฤinde yรผzde 0,3 oranฤฑnda daraldฤฑ.
ONS’nin Baลekonomisti Joe Grice, “Ekonominin birรงok alanฤฑnda bรผyรผmeyi gรถrdรผk” dedi. ONS, aralฤฑk ayฤฑnda 2013 yฤฑlฤฑ iรงin ekonomik bรผyรผme tahminini yรผzde 0,6 ‘dan yรผzde 1,4’e yรผkseltmiลti. ONS ฤฐngiltere’nin 2014 yฤฑlฤฑn ekonomik bรผyรผmesinin ise yรผzde 2,4 seviyesinde gerรงekleลmesini bekliyor.
ฤฐngiltere’de geรงen hafta aรงฤฑklanan iลsizlik verilerinde de iลsizlik oranฤฑnฤฑn yรผzde 7,1’e gerilediฤi gรถrรผlmรผลtรผ.







