ฤฐngiltere‘de yฤฑllฤฑk enflasyon Temmuz ayฤฑnda beklendiฤi gibi yavaลlayarak ลubat 2022’den bu yana gรถrรผlen dรผลรผk seviyeye geriledi.
Ulusal ฤฐstatistik Ofisi (ONS), verilerine gรถre tรผketici fiyat enflasyonunun Temmuz ayฤฑnda Haziran ayฤฑndaki %7,9’dan %6,8’e geriledi. Ekim 2022’de enflasyon yรผzde 11,1 ile 41 yฤฑlฤฑn en yรผksek seviyesini gรถrmรผลtรผ. Beklenti enflasyonun yรผzde 6,8 olacaฤฤฑ yรถnรผndeydi.
รekirdek enflasyon ise Temmuz ayฤฑnda %6,9 seviyesinde kalarak Haziran ayฤฑna gรถre yatay seyretti. Ekonomistler ise รงekirdek enflasyonun yรผzde %6,8 olmasฤฑnฤฑ bekliyorlardฤฑ. รekirdek TรFE Temmuz’da bir รถnceki aya gรถre yรผzde 0,3 arttฤฑ.
Hizmet enflasyonu Temmuz ayฤฑnda, Haziran ayฤฑndaki %7,2’den %7,4’e yรผkseldi.
BoE, deฤiลken gฤฑda ve enerji fiyatlarฤฑnฤฑ dฤฑลarฤฑda bฤฑrakan รงekirdek enflasyonu ve tรผketici hizmetleri fiyatlarฤฑnฤฑ yakฤฑndan izliyor.







