İntegral Menkul Değerler'in önerdiği 9 hisse

İntegral Menkul Değerler'in önerdiği 9 hisse

İntegral Yatırım Menkul Değerler: nakit problemi olmayan şirketler ön plana çıkabilir.

A+A-

İntegral Yatırım Menkul Değerler 21 Kasım 2023 bülteninde Borsa İstanbul'daki işlem hacmindeki düşüşe dikkat çekiyor.

''Düşük işlem hacmi ile yükseliş hareketi sürüyor. Hacim tarafında geçtiğimiz dönemlerde 150 milyar TL ortalamada olan günlük işlemler bu hafta 80-85 milyar TL bandında gerçekleşiyor. Özellikle CDS tarafındaki geri çekilme ile birlikte bankacılık endeksi yükseliş hareketini desteklemekte. Yine havacılık ve faktöring tarafında gelen iyi bilançoların fiyatlanmaya başladığını izliyoruz.'' değerlendirmesinde bulunulan bültende şu noktalara dikkat çekildi. 

''Bu haftanın ana gündem maddesi TCMB tarafından Perşembe günü açıklanacak olan faiz kararı olacaktır. Beklentiler 250 baz puan artırım ile politika faizinin yüzde 37.50 olması yönünde.

7520 seviyesinden başlayan tepki hareketinde dünü 22 günlük ortalamanın üzerinde kalmamız oldukça önemli. Fiyat hareketlerine baktığımızda beklenti üstü sonuçlar açıklayan havacılık, bankacılık ve gıda tarafında pozitif fiyatlamalar izliyoruz. Bu tip fiyatlamalar önümüzdeki dönemin ana hikayesi olabilir. Büyüme döneminde yükseliş gösteren şirketler yerine sıkılaşma süreci ile birlikte gelir esnekliği olan, nakit tarafta problemi olmayan şirketler ön plana çıkabilir.

Teknik olarak baktığımızda yukarı yönlü hareketin devamında yakın direnç olarak 8000 seviyesini takip ediyoruz. Aşağı yönlü harekette ise 7800 seviyesini izliyoruz.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: AKFYE, ECZYT, EKGYO, GARAN, GUBRF, KARSN, OTKAR, PENTA, SİSE

BIST 100 Endeksi

BİST 100 endeksi psikolojik seviye olarak kabul edilen 8000'e yaklaştı. Dün günü 50 günlük ortlaması olan 7950 seviyesinden kapattı. Bu bölgenin yukarı yönde aşılması halinde yükseliş eğiliminin hız kazanması beklenebilir. Bununla birlikte teknik göstergeler pozitif bölgeye doğru hareket ediyor. Teknik olarak 8000 seviyesinin üzerindeki iki günlük kapanış yükseliş eğiliminin hız kazanması için önemli bir sinyal niteliğinde olabilir.''

 

İlgili Haberler