İntegral Menkul'den 6 hisse önerisi: ESCAR, AKBNK, ALFAS, AGHOL, CWENE, MGROS

İntegral Menkul'den 6 hisse önerisi: ESCAR, AKBNK, ALFAS, AGHOL, CWENE, MGROS

İntegral Menkul Değerler bültenine göre bugün BIST 100 endeksinde hareketli olması beklenen hisseler arasında ESCAR, AKBNK, ALFAS, AGHOL, CWENE ve MGROS yer alıyor.

A+A-

İntegral Yatırım Menkul Değerler / BIST Günlük Bülten 4 Ekim 2023

Piyasa Beklentimiz

BIST 100 Endeksi haftanın ikinci işlem gününü yüzde 0,31 yükseliş ile 8513 seviyesinden kapattı. Böylelikle zirve seviyesi olan 8400 üzerinde ikinci günlük kapanış gerçekleşmiş oldu. Bu seviye üzerinde haftalık kalıcılık sağlanması yükseliş hareketinin devamı açısından önemli olacaktır. Ekim ayı şirketlerin 3.Çeyrek finansallarının açıklanmaya başlandığı bir ay olacak. Dolayısıyla bilanço beklentileri iyi olan sektörlerde pozitif fiyatlamalar görülebilir. Yine yükseliş hareketinin ana hikayesini oluşturan enflasyon verisi dün açıkladı. Eylül ayında aylık enflasyon yüzde 4,75 olurken, yıllık enflasyon yüzde 61,53 seviyesine çıktı. Geçtiğimiz yıl ve bu yılın hikayesinde aslında temel nokta enflasyon ile birlikte getiri arayışı olmuştur. Bu nedenle yükseliş gösteren politika faizi ile mevduat faizinin nerede konumlanacağı önemli olacaktır. Özellikle normalleşme adımları ile birlikte yerli yatırımcı ile birlikte yabancı yatırımcı ilgisini gözlemliyoruz. Atılan sadeleşme adımları bankacılık endeksini desteklemeye devam ediyor. Genişleme politikaları ile ön plana çıkan sektörler yerine, gelir esnekliği olan hisseler ön plana çıkabilir.

Teknik olarak baktığımızda yukarı yönlü hareketin devamında yakın direnç olarak 8600 seviyesini takip ediyoruz. Aşağı yönlü harekette ise 8400 seviyesini izliyoruz.

Bugünün veri takviminde Euro bölgesinde ve ABD’de PMI verileri ile ABD ADP Özel Sektör İstihdam Değişimi verisi takip edilecektir.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: ESCAR, AKBNK, ALFAS, AGHOL, CWENE, MGROS

BIST 100 Endeksi BIST100 endeksi güçlü direnç bölgesi olarak çalışan 8400 seviyesinin üzerine çıkmasının ardından 8560 seviyesinin üzerini test eden endeks, gelen sınırlı kar satışlarıyla birlikte bir önceki işlem gününü ilk direnç bölgesi olarak verdiğimiz 8500 seviyesinin hemen üzerinde kapattı. Dünkü geri çekilmeye rağmen momentumun güçlü kalmaya devam ettiği endeks 8500 seviyesinin üzerinde tutunabilirse ilk aşamada 8600 ve 8680 seviyelerine doğru yükseliş denemeleri görülebilir. Olası gün içi düzeltmelerde ise 8400 seviyesinden tepki alışları görülebilir. Dirençler: 8600 / 8680 / 8750 Destekler: 8400 / 8310 / 8200

VIOP STRATEJİ 

XU030 SPOT ENDEKS 30 endeks VIOP kontratı, Spot 30 endeksinin BIST100 endeksinden olumsuz ayrışmasının ardından günü sınırlı geri çekilmeyle tamamladı. Spot 30 endeksinin bir önceki zirve seviyesi olan 8900 bölgesinin üzerinde tutunmasını ve zirve seviyesi üzerinde oluşan geri çekilmelerin sınırlı kalmasını olumlu olarak değerlendiriyoruz. Spot 30 endeksi 8900 seviyesinin üzerinde kalıcı olabilirse kontrattaki yukarı yönlü hareketin devamı beklenebilir. Buna karşın risk iştahının azalmasıyşa birlikte oluşabilecek 8900 altındaki kapanışlarda ise risk azaltılabilir. Bu çerçevede ilk aşamada 8820 seviyesine doğru geri çekilmeler görülebilir

İlgili Haberler