İntegral Yatırım 7 hisseye dikkat çekiyor

İntegral Yatırım 7 hisseye dikkat çekiyor

Türkiye'nin kredi riskinin azaldığını ve ülkeye olan yabancı yatırımcı ilgisinin artabileceğini gösteriyor. Nakit akışı güçlü ve güçlü bilançoya sahip şirketler öne çıkabilir

A+A-

Integral Yatırım Menkul Değerler,  önümüzdeki dönemde gelir esnekliği olan, nakit tarafta problemi olmayan şirketler ön plana çıkacağını, bu nedenle temettü verimliliği yüksek, nakit akışı güçlü ve güçlü bilançoya sahip şirketleri yakından takip ettiklerini açıkladı.

İntegral Yatırım Menkul Değerler 1 Aralık 2023 bülteni şöyle:

Piyasa Beklentimiz

BİST 100 Endeksi haftanın dördüncü işlem gününü yüzde 0,76 düşüş ile 7948 seviyesinden kapattı. Hafta başından itibaren yükselişe katkı veren sektörlerde dün itibari ile kâr realizasyonları izlendi. Özellikle CDS tarafında geri çekilme, TCMB tarafından beklenti üstü faiz artırımı ve yabancı kurumlar tarafından gelen olumlu raporların bankacılık endeksini desteklediği görülmekteydi. Hacim ise dün 88 milyar TL olarak gerçekleşti. Daha sağlıklı bir yükseliş hareketi için hacimlerin artış göstermesi oldukça önemli.

Dün gece S&P Türkiye'nin kredi not görünümünü durağandan pozitife revize etti. Bunu oldukça değerli görüyoruz. Yabancı yatırımcı ilgisini ilerleyen süreçte takip ediyor olacağız. Önümüzdeki dönemde büyüme ile yükseliş gösteren şirketler yerine sıkılaşma süreci ile birlikte gelir esnekliği olan, nakit tarafta problemi olmayan şirketler ön plana çıkabilir. Teknik olarak baktığımızda aşağı yönlü hareketin devamında yakın destek olarak 7900 seviyesini takip ediyoruz. Yukarı yönlü harekette ise 8100 seviyesini izliyoruz.

Bugünün veri takviminde Türkiye İmalat PMI, Euro Bölgesi İmalat PMI ve ABD İmalat PMI verileri takip ediliyor olacaktır.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: ASELS, ECZYT, GARAN, KAYSE, KONYA, OTKAR, TTKOM

BIST 100 Endeksi

BIST 100 Endeksi, ilk destek bölgesi olarak verdiğimiz 7900 seviyesinden bulduğu destekle birlikte günü psikolojik bir bölgle olarak gördüğümüz 8000 seviyesinin altında kapattı. Haftasının son işlem gününde endekste 8000 seviyesi takip ediliyor olacak. Endekste 8000 seviyesi üzerinde oluşabilecek fiyatlamalarda güçlü direnç bölgesi olarak çalışan ve formasyonun direnç seviyesi olan 8100 seviyesi ilk direnç bölgesi olarak karşımıza çıkıyor. Buna karşın momentum kaybının sürdüğü endekstre oluşabilecek geri çekilmelerde ise 7900 ilk destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Endeks 8000 seviyesinin üzerinde tutunamadığı sürece ilk aşamada 7800 seviyesine doğru endeksteki baskı artabilir.

Destekler: 7900 / 7800 / 7700 Dirençler: 8100 / 8200 / 8300

 

İlgili Haberler