Intel: Küresel çip krizi yıllarca sürecek

Intel: Küresel çip krizi yıllarca sürecek

Intel patronu Pat Gelsinger yapılan dev yatırımların yonga sektörünü en erken 2023 yılı sonlarında rahatlatacağını düşünürken kısa vadede ise çözüm beklemiyor.

A+A-

Pandemi nedeniyle elektronik ürünlere olan aşırı talep yonga üretimini de etkiledi ve planlarını normal bir döneme göre yapan tüm üreticilerin stok sıkıntısına girmesine neden oldu. Otomotiv sektörünün en ağır etkilendiği krizde bir veya iki yıl süre ön görülüyordu ancak Intel patronu umutsuz.

Kriz yıllarca sürebilir

Donanımhaber'in haberine göre Intel patronu Pat Gelsinger sanal olarak gerçekleştirilen Computex 2021 açılış konuşmasında pandeminin etkilerine de değindi. İnsanların uzaktan çalışma ve uzaktan eğitime yönelmesinin sonucunda yonga üretimine talebin aşırı arttığına değinen ünlü isim kısa vadede bir çözüm beklemiyor.

Yonga dökümcülerinin milyarlarca dolar yatırım yapmasına karşın kapasite ve bileşen yetersizliğinin birkaç yıl içerisinde çözülebileceğini dile getiren Gelsinger bu nedenle en az iki yıl daha krizin devam edeceğini ön görüyor. 

Yani uzmanların 2023 olmadan krizin hafifleyeceğine olan inancının tersine Gelsinger sorunun 2024 yılına kadar uzayacağını düşünüyor. Yani yapılan yatırımların sektörü tekrar rayına oturtması bu tarihlerde gerçekleşecek. Bu bakımdan fiyatların da bu nedenle yükseliş trendini bozmayacağını söylemek yanlış olmaz. 

Etiketler : , ,