İpek'in malikanesinden sonra jeti de gitti

İpek'in malikanesinden sonra jeti de gitti

22 şirketine kayyum atanan Akın İpek'in malikanesinden sonra, jet ve ikinci uçağının da kiraya verildiği iddia edildi

A+A-

Kayyum heyetinin İpek Ailesi'ne ait villayı ve Fethullah Gülen için hazırlandığı iddia edilen malikaneyi kiraya verme çalışması devam ederken, Akın İpek'in özel jeti ve ikinci uçağının da kiraya verildiği iddia edildi. Sabah’ın haberine göre, uçakların 60 bin euroya iki uçuş yaptığı belirlendi.

Esenboğa'daki Koza'ya ait hangarda tutulan uçakların şimdiye kadar iki defa kiraya verildiği belirtildi. Almanya'ya uçan uçakların her bir uçuşu için 30 bin euro kira ücreti alındı. Uçakta görev yapan pilot, hostes, kabin görevlisi ve diğer çalışanlarından oluşan kadroda ise değişikliğe başlandığı öğrenildi. Öte yandan 25 bin TL maaşla çalışan İpek'in özel aşçısının işine de son verildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce iddianamesi kabul edilen İpek 30 Ağustos sabahı Esenboğa Havalimanı'ndan Gulf Stream 450 tipi özel jetle Londra'ya kaçmıştı. İpek hakkında 8. Sulh Ceza Hakimliği "yokluğunda tutuklama" kararı çıkarırken, 22 şirketteki aramalarda ise dijital veriler, muhasebe defterleri ve banka hesap hareketleri inceleme altına alındı.

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.