iPhone 16 için geri sayım: Pil tarafında büyük yenilik

iPhone 16 için geri sayım: Pil tarafında büyük yenilik

Apple'ın Eylül ayında duyurmaya hazırlandığı iPhone 16 serisine ilişkin sızıntılar hız kesmeden sürüyor. Cihazın kullanacağı bataryanın mevcut iPhone modellerine kıyasla daha büyük olacağı konuşuluyor.

A+A-

"Majin Bu" olarak bilinen X kullanıcısına göre, iPhone 16 serisi genel olarak kayda değer pil kapasitesi değişiklikleri görecek.

Majin Bu, yeni bir gönderide iPhone 16 ve iPhone 16 Pro Max'in öncekilerden daha büyük pillere sahip olacağını, ancak Apple iPhone 16 Plus'ın pil kapasitesi açısından önemli bir geri adım atacağını iddia ediyor. X kullanıcısı ayrıca iPhone 16 Pro Max'in iPhone 15 Pro Max'te ve daha önce kullanılan L şeklindeki pil tasarımından uzaklaşarak iPhone 16 ve iPhone 16 Plus gibi standart bir dikdörtgen pile doğru ilerlediğini belirtti. Söylenen değişiklikler aşağıdaki gibi:

iPhone 15 Serisi (2023)‌iPhone 16‌ Serisi (2024)% Değişim
[Standart]3,349 mAh3,561 mAh+6%
Plus4,383 mAh4,006 mAh-9%
Pro Max4,422 mAh4,676 mAh+5%

Majin Bu, iPhone 16 Pro'nun pili hakkında herhangi bir bilgi vermedi. Her iki cihazın da aynı özellik setine sahip olduğu ve birçok bileşenini paylaştığı göz önüne alındığında, iPhone 16'nın pili büyürken iPhone 16 Plus'ın pilinin neden selefine kıyasla küçüleceği açık değil.

Majin Bu, sık sık Apple'ın planlarıyla ilgili bilgileri bir araya getirip paylaşsa da, sağlam bir sicile sahip değil. Sonuç olarak, daha fazla bilgi edinene kadar söylentinin bu kısmına biraz şüpheyle yaklaşılmalı, ancak daha küçük bir pilin mutlaka daha az pil ömrüne eşit olmayacağını belirtmek gerekiyor, çünkü pil ömrünü uzatan başka yerlerde verimlilik tasarrufu olabilir.

İlgili Haberler